U varaždinskoj Gradskoj knjižnici od 23. do 25. travnja prodajna izložba knjiga

V.V. | 20.4.2018. u 17:24h | Objavljeno u Društvo

Gradska knjižnica i čitaonica „Metel Ožegović” Varaždin te izdavačka kuća „Stanek“ pozivaju na prodajnu izložbu knjiga s temom "Kulturna i prirodna baština našega kraja".

Između ostalog moći će se kupiti Rječnik varaždinskoga kajkavskog govora.

Rječnik sadrži neprocjenjivo bogatstvo kajkavske riječi, kulture i govora, a koje je plod tridesetogodišnjeg marljivog rada rođenog varaždinca Tomislava Lipljina koji je bio poznati glumac i umjetnik kajkavske riječi, a koji je te riječi slušao, upio, osjetio, zapamtio i predao ih za vječnost hrvatskoj kulturi.

U ponudi će biti i sveobuhvatna trojezična monografija geografske i kulturne regije Hrvatsko Zagorje. Obuhvaća mjesta koja su u svjetskim okvirima označila evoluciju života, netaknute parkove prirode, termalna vrela i ostalu predivnu prirodnu baštinu, raskošne i bajkovite dvorce i burgove (utvrde), mnogobrojna remek-djela umjetnosti i arhitekture te kulturu i običaje ljudi koji uživaju u svim blagodatima Hrvatskog Zagorja.

Izložba i prodaja knjiga održavat će se u predvorju gradske knjižnice „Metel Ožegović“ od 23. do 25. travnja u razdoblju od 8:00 do 19:00 sati.