U petak na Franjevačkom trgu humanitarni koncert popularne duhovne glazbe Foto: Ured za pastoral mladih

U petak na Franjevačkom trgu humanitarni koncert popularne duhovne glazbe

Varaždinske vijesti | 30.5.2019. u 09:00h | Objavljeno u Društvo

Poznati izvođači s duhovne glazbene scene u Hrvatskoj, Petar Buljan (Božja pobjeda), sestre Palić, sestre Halužan, Hanna Pölhe, Antonio Tkalec, vlč. Tihomir Kosec nastupit će na ovogodišnjem koncertu popularne duhovne glazbe u sklopu duhovske osmine koju već tradicionalno organizira Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije.

Koncert će se održati u petak 31. svibnja s početkom u 20 sati na Franjevačkom trgu u Varaždinu, kod Grgura (u slučaju kiše koncert će biti u franjevačkoj crkvi sv. Ivana Krstitelja).

Koncert je i humanitarnog karaktera pa će posjetitelji moći donirati za obnovu kuće Udruge "Betlehem" u Varaždinu. To je sedma kuća Udruge Betlehem u Hrvatskoj. Njena primarna namjena, uz duhovno savjetodavni centar, bit će prihvat majki s djecom kojima će se, uz besplatni smještaj, omogućiti zaposlenje i integracija u društvo.

U kući se trenutno odvijaju građevinski radovi, a sva sredstva Udruga prikuplja isključivo donacijama dobrih ljudi iz cijele Hrvatske. Žiro račun udruge je: HR8423900011100984540.

- Slavit ćemo Gospodina u središtu Varaždina te pjesmom i molitvom započeti devetnicu uoči svetkovine Duhova. Nek' se sila Duha Svetoga spusti na sve nas, ovaj grad, biskupiju i čitavu nam Domovinu - poručuju iz Ureda za pastoral mladih.