Dani otvorenih vrata u Sattva – Centru zdravlja i sreće 10. i 11. ožujka

Tijekom vikenda u Beretincu uz ayurvedsku prehranu i jogu oslobodite se stresa

Varaždinske vijesti | 9.3.2018. u 15:26h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U subotu 10. ožujka i nedjelju 11. ožujka Sattva – Centar zdravlja i sreće (Varaždinska 20 C, Beretinec) otvara svoja vrata svim zainteresiranim da se besplatno upoznaju sa svim programima koji se tamo redovno održavaju.

Program Dana otvorenih vrata počinje u subotu u 13 sati s "Kušaonicom – Cjeloviti vegetarijanski obrok" na kojoj će posjetitelji moći probati kombinaciju sirovog, kuhanog povrća, žitarica i grahorica koje tvore zdravi cjeloviti obrok. Nakon toga, u 14.15 sati slijedi predavanje na istu temu, "Cjelovita vegetarijanska prehrana" na kojem će Jasna Ćerić, mag. nutricionizma, pojasniti koje su prednosti prehrane bazirane na biljkama i kako ih u svakodnevici kombinirati za optimalno zdravlje.

Joga je na programu u 15.15 sati kada će Mirjana Augustić, dugogodišnja učiteljica joge iz Art of Living Hrvatska voditi "Joga – cjeloviti pristup", sat baziran na Sri Sri Yoga programu. Slijede "Pranayame i meditacija" u 16.15, vježbe disanja za potpunu relaksaciju, uklanjanje stresa i podizanje razine energije. Predavanje "Yoga, ayurveda i umijeće življenja" je nakon toga u 17.15 na kojem će Vesna Posavec, također dugogodišnja voditeljica programa u Art of Living Hrvatska, predstaviti osnovna znanja i programe koje nudi Art of Living Hrvatska. Dan se završava s glazbenim programom u 18.30 na kojem će se pjevati drevne vedske mantre.

Nedjelja počinje također u 13 sati, kada će zainteresirani na "Kušaonici – Ayurvedska kuhinja“ imati priliku upoznati se s vegetarijanskom prehranom baziranom na ayurvedskim principima, a što to znači saznat će u 14.15 sati, kada Ivan Palijan, učitelj ayurvedskog kuhanja, drži predavanje "Ayurvedska prehrana“. Nakon toga opet slijedi "Joga – cjeloviti pristup“ u 15.15, te "Pranayame i meditacija“ u 16.15.

Dani otvorenih vrata u Sattva – Centru zdravlja i sreće održavaju se u sklopu akcije "Valovi radosti“ koju fondacija Art of Living Hrvatska u suradnji s Veleposlanstvom Indije organizira širom Hrvatske radi promicanja dobrobiti joge, meditacije i ayurvede, te ujedinjenja svijeta u društvo slobodno od nasilja i stresa.