SUBOTA U PRIRODI Dođite u Dravsku šumu i očistite stabla od bršljana Foto: VV arhiva / ilustracija

SUBOTA U PRIRODI Dođite u Dravsku šumu i očistite stabla od bršljana

Varaždinske vijesti | 23.3.2019. u 08:02h | Objavljeno u Društvo

Građanska inicijativa "Varaždinsko smeće" danas organizira ekološku akciju na koju su pozvani i svi ljubitelji prirode.

- Ohrabreni nedavnom akcijom čišćenja Park šume Drava, uvidjeli smo da je naša voljena šuma dosta zanemarena i da je veliki dio starih stabala uslijed dugogodišnje nebrige obraslo bršljanima. Takva stabla, uz njegu i pravilnu brigu, doživjela bi još koje stoljeće, a naša bi djeca uživala u blagodatima koje nam generacijama pruža ova rijetka oaza prirode. Stoga smo pokrenuli inicijativu u koju želimo uključiti i sve vas; provedite s nama sunčanu subotu u prirodi, a svakome će biti zadatak da barem nekoliko stabala produži životni vijek - pojasnili su oganizatori.

Dodali su da će to postići tako da će svatko počistiti nekoliko stabala od bršljana koji ih guše, time spriječiti njihovo umiranje i sječu.

- Društvenom odgovornošću i građanskom inicijativom već smo natjerali lokalne političare da kopiraju naše dobre ideje, a s našim dobrim idejama i oštrim kritikama, nastavit ćemo i dalje. Pridružite nam se i u ovom projektu, kojem je cilj dugogodišnja suradnja s Javnom ustanovom za očuvanje zaštićenih djelova prirode Varaždinske županije koja nas je educirala i odobrila akciju. Akcija će sljedeće godine biti još bogatija i bolje organizirana, a upravo ćete vi biti nositelji projekta zajedno s nama iz Varaždinskog smeća - ističu organizatori.

- Bez vaše i naše brige, aktivnog sudjelovanja i zajedništva u svim odlukama, teško je išta postići. Jedna od naših želja je sačuvati prirodno blago za sve nas i one koji dolaze iza nas. Pridružite nam se ove sunčane i tople subote u 11 sati kod ulaza na Dravske bazene, ponesite rukavice, ručnu pilu, škare za obrezivanje, tko što ima... ruksak s vodom, sendvič i osmijeh - pozivaju okupljeni u Građanskoj inicijativi "Varaždinsko smeće".