Soapbox utrka Red Bulla se vraća u Zagreb, nastupit će i domaći tim "Klipani" Foto: Red Bull

Soapbox utrka Red Bulla se vraća u Zagreb, nastupit će i domaći tim "Klipani"

| 10.8.2019. u 13:13h | Objavljeno u Društvo

Nakon osam godina stanke, u Hrvatsku se vraća utrka jurilica iz kućne radinosti, a među njima će se naći i domaći predstavnik koji će se natjecati s improviziranim vozilom u obliku - varaždinskog klipića.

Od 2011. godine, Hrvatska nije bila domaćin Red Bull Soapbox utrke, natjecanja potaknutog nevjerojatnom kreativnošću. Otkad je Red Bull Soapbox posjetio zagrebački Tuškanac, mnogi su se pitali kad će otkačeni spust ponovno vratiti.

Prijave su trajale do 17. lipnja kada je žiri odabrao 50 timova koji imaju vremena do 12. rujna da izrade svoju jurilicu. Varaždin će tako na ovoj utrci predstavljati domaća ekipa "Klipani".

- Mi smo ekipa KLIPANI, a svim članovima tima je zajedničko da smo do sada u životu imali prilike koristiti samo šrafciger, kombinirke i čekić. Vrijeme je da podignemo stvari na višu razinu i upoznamo se sa fleksericom, drenšajbom, rolcangama, švas-aparatom… Možete nas opisati kao jamajčanski bob tim - nemamo pojma što radimo, ali ćemo dati 100% da napravimo odličan show! Prkosimo Isaacu Newtonu i sili gravitacije jer naš bolid pokreće energija kvasca - najavili su Klipani svoj nastup na utrci koji se sastoji od članova Gorana Jeftića, Marija Selaka, Dalibora Bundala, Fabijana Špralje i Ivana Šeruge.

Utrka će se održati 14. rujna, a njihov rad i prirpemu za natjecanje možete pratiti na linku https://www.instagram.com/vz_klipani/ i https://soapboxrace.redbull.com/hr/hr/team-page/klipani/.

01.-the-Project-532x430.jpg