FOTO Sandra Gašparić na varaždinskome placu otkrila 'tajni' sastojak svake zimnice

vv | 31.8.2019. u 15:39h | Objavljeno u Društvo

Sandra Gašparić, poznata po blogu ReciPeci, jednom od najčitanijih gastro blogova u Hrvatskoj, na varaždinskome je placu ove subote pripremala svoju najdražu slatku zimnicu.

Da se to  može bez puno muke, pokazala je pripremom pekmeza uz dodatak 'tajnog sastojka' koji ga čini iznimnim i dugotrajnim. Iako svi odmah pomisle da je riječ o ljubavi, što naravno nije naodmet,  ovog puta tajni je sastojak kuhana rajčica. Najbolje je ako je domaća, no sasvim će u redu biti i ona kupljena, kada se ovaj pekmez odlučite pripremati izvan sezone. Rajčica pekmezu daje specifičan kiselkasti okus, koji definitivno 'zove na još'. Recept za pripremu Sandrinog pekmeza dostupan je na web stranicama varaždinskog placa i naravno, na portalu ReciPeci.

Osim recepta, svi zainteresirani su na tržnici od Sandre mogli dobiti savjet o pripremi ove, ali i bilo koje druge zimnice iz njezinog bogatog opusa. Naime, na portalu ReciPeci, dostupno je više od tisuću recepata, s posebnim naglaskom na zimnici jer je, kako kaže Sandra, neprocjenjiv osjećaj zimi uzeti s police staklenku koju ste pripremili vlastitim rukama. 'Danas mladi često ne stižu ni skuhati ručak a kamoli zimnicu, no uz dobar recept, potrebno je samo malo vremena, ljubavi i svježih zdravih namirnica', tvrdi Sandra.

Direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar naglasio je kako je upravo sada vrhunac sezone i najbolje vrijeme za kupnju namirnica za zimnicu, a ovom manifestacijom željelo se posjetiteljima placa dati ideju što i kako pripremati: 'Sandra je danas na placu pripremala pekmez od jabuke, a najsretniji su staklenku ponijeli i kući. Ovo je jednostavan ali poseban recept, a posebno veseli odličan odaziv i interes naših posjetitelja za zimnicu.'

Ovim događajem je u subotu započela sezona manifestacija na tržnici. Slijedi Dan varaždinskog placa, koji će se održati u subotu, 14. rujna. Dan placa poznat je po popularnom natjecanju u pripremi kotlovine, a prijave ekipa već su započele. Više informacija o prijavama može se dobiti na broj 320 956 ili e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Galerija slika