Rotary klub Varaždin 1181 donirao vizire za potrebe javnog zdravstva Foto: Rotary klub Varaždin 1181

Rotary klub Varaždin 1181 donirao vizire za potrebe javnog zdravstva

VV | 10.4.2020. u 11:33h | Objavljeno u Društvo

Donacijom zaštitnih vizira, Rotary klub Varaždin 1181 priključio se mnogim pojedincima, udrugama i ustanovama koje su ovih dana stale uz hrvatske liječnike kako bi im olakšali posao u ovo izazovno vrijeme pandemije virusa COVID 19. Viziri su donirani Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije, a bit će proslijeđeni liječnicima koji rade u ambulantama obiteljske medicine te pedijatrijskim ambulantama diljem grada Varaždina. Budući da liječnici u ambulantama brinu za više tisuća pacijenata, važno je omogućiti njihovu zaštitu pri radu s pacijentima kako bi svima osigurali potrebnu zdravstvenu skrb.

Osim zaštite liječnika u sustavu javnog zdravstva, Rotary klub Varaždin 1181, na inicijativu člana Darka Mehuna također su uz pomoć 3D printera kreirali i donirali vizire djelatnicima odjela otorinolaringologije u Varaždinskoj bolnici, ali i liječnicima na otoku Hvaru koji su se također obratili za pomoć.

Donirane vizire je danas preuzela voditeljica djelatnosti javnog zdravstva, dr. Irena Stipešević Rakamarić koja je naglasila kako će ova donacija zasigurno omogućiti sigurnije uvjete rada liječnicima u 23 ambulanti opće medicine i četiri pedijatrijskih ambulanti na području grada Varaždina. Ova donacija ne bi bila moguća bez potpore partnera: Elektrostrojarske škole Varaždin, FOI Varaždin, Mehun d.o.o. Varaždin, Geokol d.o.o. Varaždin I Pozamanterija – materijali, trake, čipke d.o.o. Mursko Središće.