FOTO U prepunom kazalištu izvedena opereta "Šišmiš", vrhunski glazbeni događaj s humanitarnom notom Foto: Varaždinska županija

FOTO U prepunom kazalištu izvedena opereta "Šišmiš", vrhunski glazbeni događaj s humanitarnom notom

VV | 2.12.2019. u 09:42h | Objavljeno u Društvo

Ispunjeno gledalište varaždinskog HNK u nedjelju, 1. prosinca ugostilo je ansambl Opere b.b. koji je na poziv i u organizaciji Zaklade za pomoć djeci VITA izveo pravu glazbenu poslasticu: glasovitu operetu „Šišmiš" renomiranog i poznatog skladatelja Johana Straussa mlađeg. Osim što se ova opereta u blagdansko doba izvodi na svim renomiranim kazališnim pozornicama te izaziva pažnju i veliku posjećenost, izvedba je imala donacijski karakter: sav prihod namijenjen je za pomoć djeci oboljeloj od teških i malignih bolesti.

Ansambl predvođen našom poznatom varaždinkom Lidijom Horvat Dunjko, koja je operetom "Šišmiš" obilježila trideset godina umjetničkog djelovanja, zatim Ronaldom Brausom, Irmom Dragičević te Brankom Cvitković zagrijao je publiku i na najljepši mogući način uveo ljude u blagdansko doba.

Opereti su prisustvovali i župan Varaždinske županije Radimir Čačić, predsjednik Županijske skupštine Alen Runac, upraviteljica Zaklade za pomoć djeci VITA Natalija Martinčević, predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan kao i članovi Upravnog odbora VITE.

- Iznimno me veseli da smo drugi puta zaredom u suradnji s ansamblom Opere b.b organizirali operetu u našem HNK. Nakon prošlogodišnje izvedbe „Vesele udovice“ odlučili smo u ovo adventsko doba organizirati operetu „Šišmiš“ koja je zaista prava glazbena poslastica. Prigodna je za ovo doba godine, građani su stvarno oduševljeni, a sama opereta ima i donacijski karakter. Prikupljali smo i ovom prilikom donacije za troškove liječenja djece oboljele od malignih i drugih teških bolesti, a dobro znamo da su troškovi liječenja skupi, te je svaka kuna dobrodošla. Drago mi je da smo nakon mojeg preuzimanja upravljanja Zakladom, intenzivirali akcije i događaje koji upravo za cilj imaju prikupljanje što više financijskih sredstava. Zahvaljujem se ovim putem građanima na dolasku i podršci koju daju u ovakvim prilikama, a posebna zahvala Ronaldu Brausu i Lidiji Horvat Dunjko - istaknula je Martinčević.

Župan Radimir Čačić čestitao je slavljenici, Lidiji Horvat Dunjko obljetnicu te joj zaželio još mnogo lijepih i uspješnih godina u umjetničkome djelovanju.

- Vaša posvećenost poslu, glazbeni izričaj, ali i pedagoški rad su zaista impresivni i na tome vam čestitam, a potvrda vašeg rada, prepoznatljivosti i uspjeha je i Nagrada za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu koju smo vam prije dvije godine dodijelili. Od srca vam želim puno zdravlja, puno lijepih koncerata i izvedbi sa željom da vaš glas još dugo odjekuje na svjetskim pozornicama - poručio je varaždinski župan.

Označeno u
Galerija slika