Podijeljeno oko 1000 sadnica lješnjaka, lipe i pitomog kestena

J.Š./Varaždinske vijesti | 16.4.2019. u 12:08h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Oko 1000 sadnica lješnjaka, lipe i pitomog kestena podijeljeno je građanima ovog petka u Lepoglavi u okviru projekta "Biljčica za pčelicu". Projekt je to kojeg uz financijsku potporu Grada Lepoglave provodi Pčelarska udruga Čmalico iz Bednje.

- Svjedoci smo nestanka pojedinih medonosnih biljnih vrsta na našem području. Posebno je ugrožen kesten pa smo ovom prigodom građanima, što se kestena tiče, podijelili antivirusne sadnice kestena. Inače, tijekom dvije godine od kada projekt provodimo u suradnji s Gradom Lepoglavom, građanima smo podijelili 2400 sadnica, a tijekom četiri godine provođenja ovog projekta podijeljeno ih je oko 4000 – istaknuo je Mihael Car, potpredsjednik Pčelarske udruge Čmalico.

Dobivene sadnice građani će zasaditi na vlastitim parcelama i tako pomoći obnovu fonda medonosnih stabala potrebnih za ispašu pčela. Navedeni je projekt Grad Lepoglava, putem Javnog natječaja za financiranje programa i projekata udruga, financirao s 1000 kuna.

- Drago mi je da su građani i ove godine pokazali veliki interes za ovu aktivnost koju, brinući se za naš okoliš, provodimo povodom Dana planete Zemlje. Blagodati akcije uživat će buduće generacije kojima želimo ostaviti očuvan okoliš u kojem živimo – poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Označeno u