Podijeljene nagrade varaždinskog TZ-a "Čovjek - ključ uspjeha u turizmu"

| 30.12.2019. u 12:10h | Objavljeno u Društvo

I ove su godine u deset kategorija uručena tradicionalna godišnja priznanja Turističke zajednice Grada Varaždina „Čovjek – ključ uspjeha 2019“.

Djelatnicima različitih struka koji su pridonijeli svojim radom uspjehu varaždinskog turizma priznanja je danas u Gradskoj vijećnici uručio gradonačelnik Ivan Čehok.

Riječ je o programu Hrvatske turističke zajednice, koji se provodi s ciljem podizanja razine gostoljubivosti i stvaranja klime dobrodošlice u destinaciji. Kroz akciju su obuhvaćene djelatnosti koje sudjeluju u stvaranju percepcije Hrvatske kao gostoljubive i privlačne turističke destinacije.

U kategoriji turističkog animatora priznanje je dobio Krunoslav Čolo, koji je ove godine dobio i godišnje priznanje HTZ-a, kao i Grada Varaždina. Silvija Fošnjar nagrađena ja u kategoriji turističkog vodiča, a Martina Višnjić, iz Park Boutique Hotela, kao najdjelatnik prodaje i marketinga u turizmu. Karolina Vupora, iz Hotela Varaždin, dobila je priznanje za najboljeg recepcijskog djelatnika, a Brankica Vitez, iz istog hotela nagrađena je u kategoriji konobara. Još jedno priznanje odlazi u Park Boutique Hotel, u kojem je Nikola Domislović nagrađen kao najkuhar. Davorka Hrnčić, iz hotela Turist, dobila je priznanje u kategoriji hotelskog domaćinstva, a Miroslav Međimurec u kategoriji policijskog djelatnika. Ivica Hosni, iz gradske tvrtke Čistoća, dobio je priznanje u kategoriji čistača, a Ivan Marčec, iz Parkova, kao najhortikulturni djelatnik.

- Nagradili smo ljude koji su nam jako bitni. Za razvoj turizma nisu dovoljne samo kulturne znamenitosti, prekrasna arhitektora i gradska jezgra, bitni su nam ljudi. Gosti kada dolaze žele ugodnog, srdačnog domaćina koji ostavlja dojam o cijeloj destinaciji tijekom njegova boravka - kaže direktorica TZ-a Grada Varaždin Jelena Toth ističući da su ovo simbolične nagrade za sav trud koji ovi djelatnici ulažu da se turisti osjećaju ugodno i da nam ponovno dođu.

Gradonačelnik Ivan Čehok ističe da je to djelatnost u kojoj je potrebna sinergija svih službi, pojedinaca, ustanova i tvrtki.

- Dobro je da jednom godišnje damo priznanje i zahvalima svim onima koji su najviše dali doprinos za naš rast u turizmu - rekao je gradonačelnik Čehok.