Parkovima dvije nagrade na strukovnoj konferenciji u Zadru

Varaždinske vijesti | 23.11.2018. u 08:17h | Objavljeno u Društvo

Predstavnici varaždinskih Parkova sa treće su se sektorske Konferencije o održavanju groblja i pogrebničkim uslugama, koja je 19. i 20. studenoga održana u Zadru, vratili sa dvije osvojene nagrade.

Tvrtka je nagrađena za Upravljanje srednjim grobljima, dok je djelatnica Parkova, Romana Brkić Knežević, dobila nagradu za Razvoj praktičnih rješenja u upravljanju grobljima.

Specijalizirana konferencija, koja će se iduće godine održati u Veneciji, okupila je predstavnike nadležnih institucija, komunalnih tvrtki, davatelje pogrebnih usluga, jedinice lokalne samouprave, dobavljače opreme, akademske stručnjake i sve ostale uključene u očuvanje kulturne baštine i promociju ove djelatnosti iz Hrvatske i zemalja jugoistočne Europe.

Delegaciju Parkova vodio je direktor tvrtke, Alen Runac.

- Ono što našu tvrtku posebno zanima bila je tema o poboljšanju upravljanja groblja digitalnim tehnologijama. Budući da je Varaždinsko groblje kao jedno od najljepših u Europi član Asocijacije znamenitih grobalja, cilj nam je putem turističko-promotivnih aktivnosti na groblju, približiti široj javnosti našu povijest na poseban način. Varaždinsko groblje ima veliki turistički potencijal na međunarodnom tržištu, gdje su znamenita groblja bitan dio turističke prezentacije kulturno-povijesnog turizma, koju moderni turisti traže - rekao je Runac.

U Zadar je stiglo i vodstvo Asocijacije znamenitih grobalja pa je direktor Parkova imao priliku iz prve ruke saznati sve o predstojećim aktivnostima Asocijacije, u kojima će i Varaždinsko groblje aktivno sudjelovati.

Označeno u