Općina Bednja priprema niz zanimljivih projekata - od auto kampa, etno sela do žičare na Ravnu goru Foto: Ilustracija

Općina Bednja priprema niz zanimljivih projekata - od auto kampa, etno sela do žičare na Ravnu goru

VV | 17.5.2021. u 16:08h | Objavljeno u Društvo

Među sredinama kojima je ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat protekle srijede u Vinici uručio ugovore o sufinanciranju projekata za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda je i Općina Bednja.

Ugovor za sufinanciranje projekta "Uređenje parka kod crkve u Bednji“ vrijedan 166.959 kuna ministar Horvat uručio je načelniku Općine Damiru Poljaku.

– Prije svega zahvaljujem ministru Horvatu na financijskoj podršci našem projektu uređenja centra Bednje. Uz izgradnju spomen parka branitelja, uređenje zgrade u kojoj smo otvorili vrtić, zatim uređenje trga, energetsku obnovu zgrade Općine te izgradnje polivalentnog kulturnog centra u Bednji, uređenje parka kod crkve nastavak je svih ovih aktivnosti kojima Bednja dobiva novi, uređeniji izgled i nove sadržaje. Nastavak je to realizacije najavljivanih projekata, a ovaj za koji smo dobili sufinanciranje Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine prvi je u nizu koji kreće s realizacijom – rekao je načelnik Bednje...

Radi razvoja općine, odnosno poboljšanja turističke ponude, osmišljen je projekt auto kampa koji bi se trebao nalaziti na ulazu u Trakošćan.

- Uz autokamp, planiramo etno sela za koji također imamo projekt. Isto tako napravljen je idejni projekt žičare Trakošćan - Ravna gora s ciljem razvoja turizma u Trakošćanu i cijeloj općini - najavio je Poljak...

 Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...