Odjel pedijatrije OBV: Iz Udruge "Veliko srce malom srcu" stigli slatki paketi

J.Š./Varaždinske vijesti | 24.12.2019. u 09:00h | Objavljeno u Društvo

Članovi Udruge Veliko srce malom srcu ponovno su pokazali kako imaju veliko srce za one u potrebiti, posebice kada su u pitanju oni najmlađi. Udruga koju u prvom redu čine roditelji djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolesnicima i pred ove božićne i novogodišnje blagdane donaciju je odlučila usmjeriti prema Odjelu za pedijatriju Opće bolnice Varaždin.

Predstavnica varaždinske podružnice Udruge Ivana Zagrajski uručila je tako slatke pakete koji će zasigurno razveseliti male pacijente, dok će velik broj higijenskih potrepština zasigurno olakšati svakodnevni rad medicinskih sestara i tehničara, te liječnika na tom odjelu.

- Svaka donacija za naš odjel jako je važna i hvalevrijedna, stoga smo zahvalni svima koji nas se sjete i doniraju nam ono što nam je potrebno - rekla je Branka Maretić, dr.med.spec.pedijatar voditeljica Odjela za pedijatriju Opće bolnice Varaždin.

Još jedna vrijedna donacija stigla je na adresu Opće bolnice Varaždin, a namijenjena je najmlađim pacijentima. Mlada varaždinska tvrtka CITY Connect d.o.o., svoj doprinos lokalnoj zajednici, htjela je, između ostalog, dati i u vidu donacija. Stoga je varaždinskom odjelu za pedijatriju donirala pet tisuća kuna za što će odjel kupiti mobilne paravane za dnevnu bolnicu.

- Nastojim, koliko nam to financijske mogućnosti dozvoljavaju, oplemeniti prostor u kojem borave naši mali pacijenti. Dnevne bolnice su suvremeni i multidisciplinarni način liječenja koji omogućava brzu dijagnostiku i liječenje raznih oboljenja. Jedna od njihovih značajnijih prednosti je smanjenje broja klasičnih hospitalizacija. Ovi mobilni paravani idealni su za našu dnevnu bolnicu koja raspolaže s nekoliko kreveta, jer će osigurati veću privatnost pacijenata, što mi izrazito poštujemo. Ujedno su i pokretni, pa nam omogućuje, ukoliko za to bude potrebe, prenošenje iz sobe u sobu - izjavila je Maretić uručivši pritom zahvalnicu Opće bolnice Varaždin donatorima.