ODJECI HUMANITARNOG KONCERTA Varaždinci pružili ruku mladom Splićaninu na putu oporavka Foto: Krešimir Đurić; VaLMod; VV arhiva

ODJECI HUMANITARNOG KONCERTA Varaždinci pružili ruku mladom Splićaninu na putu oporavka

| 30.12.2019. u 17:00h | Objavljeno u Društvo

- Veličanstveni koncert koji su ovdje u Varaždinu za nas organizirali dr. Darko Novosel i cijeli VaLMod tim bio je za nas poticaj za daljnji rad i snažan “vjetar u leđa” u svakom smislu. Zahvaljujući koncertu, mogli smo otputovati s Leom na sedmodnevnu terapiju u Nizozemsku, koju je organizirala poznata svjetska stručnjakinja dr. Svetlana Masgutova, autorica MNRI metode, odnosno neurosenzomotorne integracije refleksa - rekao nam je Ante Marinović, otac Lea Marinovića, mladića koji je teško ozlijeđen 2014. godine u padu s trećeg kata srednje škole u Splitu.

Zbog rehabilitacije u VaLMod centru, roditelji Ante i Kristina s Leom su se prije tri i pol godine preselili u Varaždin, dok im kći Antea živi u Zagrebu. Humanitarni koncert “Pruži mi ruku” održan je 7. prosinca 2018. godine u HNK Varaždin, gdje su pred mnogobrojnom publikom tada nastupili Vlado Kalember, Ana Rucner, Ženska klapa Lucerna, Klapa Varaždin, Rossela, grupa Rock Feleri i drugi.

Zbog VaLModa žive u Varaždinu

- Koncert je financijski “pokrio” sve potrebno za odlazak u Nizozemsku, i cijela naša obitelj zahvaljuje svima koji su sudjelovali, umjetnicima, glazbenicima, prijateljima, dr. Darku Novoselu i prof. Tatjani Novosel-Herceg iz VaLMod centra, svim sponzorima koji su omogućili koncert i svima koji su se odazvali na koncert, jer bez svih njih ovo ne bi bilo moguće - naglasio je A. Marinović.

Leo će 11. siječnja proslaviti 21. rođendan, a u kobnom je padu s trećeg kata kao 15-godišnjak zadobio teške fizičke i mentalne povrede, s pesimističnim liječničkim prognozama za bilo kakvo ozdravljenje.

O Leovim terapijama i napretku u VaLModu i Nizozemskoj te kakvi su dojmovi ove obitelji o životu u Varaždinu, pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...