Međunarodni dan osoba s invaliditetom: U Graberju radionice, u knjižnici Večer poezije i glazbe Foto: Ilustracija

Međunarodni dan osoba s invaliditetom: U Graberju radionice, u knjižnici Večer poezije i glazbe

Varaždinske vijesti | 1.12.2019. u 09:20h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Ove godine Međunarodni dan osoba s invaliditetom obilježit će se 3. prosinca u Sportskoj dvorani Graberje 31, na inicijativu i u organizaciji Grada Varaždina i Povjerenstva za osobe s invaliditetom.

Program obilježavanja Međunarodnog dana odvijat će se u terminu od 10,00 do 12,00 sati, u kojem će sve organizacije civilnog društva u socijalnoj skrbi i zdravstvu sa raznim radionicama (likovnim, sportskim, glazbenim, plesnim) te kroz druge zabavne i edukativne sadržaje predstaviti javnosti svoje programe i aktivnosti te razne mogućnosti osoba s invaliditetom. Očekuje se i dolazak sv. Nikole s prigodnim darovima od 10,00 do 11,30 sati.

Manifestacija obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, 3. prosinca bit će poveznica s obilježavanjem Dana Grada i blagdana svetog Nikole za djecu i mlade Grada Varaždina kako bi se na jednom mjestu družila djeca s teškoćama u razvoju i djeca bez razvojnih teškoća u zajedničkoj igri, kreativnim, sportskim i drugim aktivnostima.

Cilj obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom jest druženje djece s teškoćama u razvoju i odraslih s invaliditetom sa posjetiteljima te osvješćivanje potrebe za skrb i brigu o osobama s invaliditetom.

A u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom (3. prosinca) i Dana grada Varaždina (6. prosinca), Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina, odnosno članovi novinarsko-literarne grupe "Jasminka Matoković Jaca" u utorak 3. prosinca priređuju Večer poezije i glazbe.

U tradicionalnom poetsko-glazbenom programu u Gradskoj knjižnici i čitaonici "Metel Ožegović" u Varaždinu sudjeluju članovi grupe Vesna Šimunec, Maja Brkinjač, Ljiljana Novak, Marko Lukić i Stjepan Graš. U glazbenom dijelu programa nastupit će Ljubomir Benjak i učenici Glazbene škole Varaždin. Stihove će čitati voditeljica grupe Ljubica Ribić i stručna suradnica grupe Renata Pocedulić. Gosti pjesnici bit će članovi udruge "Ritam misli". Program počinje u 19 sati.