MATIJA ŽULIČEK Kuhar koji je "prazni hod " između otvaranja sezone na moru, iskoristio pomažući ljudima Foto: Iz privatnog albuma

MATIJA ŽULIČEK Kuhar koji je "prazni hod " između otvaranja sezone na moru, iskoristio pomažući ljudima

J.Š./Varaždinske vijesti | 15.3.2021. u 17:40h | Objavljeno u Društvo

27-godišnji Matija Žuliček iz Lepoglave svoje slobodno vrijeme odlučio je pokloniti ljudima u potrebi. Inače kuhar po struci, čekajući da se situacija s koronom smiri da bi mogao uobičajeno otići na sezonski rad u Murter, slobodno vrijeme odlučio je iskoristiti tako što se zaputio u Petrinju nakon potresa. Na raznim poslovima, pomažući svima kojima je trebalo odradio je gotovo 600 sati i ne planira stati.

Nikada prije nisam volontirao, a da bi bio koristan društvu nakon potresa 4. siječnja odlučio sam otići na potresom pogođena područja s nekoliko električara poznanika i prijatelja iz svog kraja - kaže Matija, dodajući da nije dvojio pa se odmah prijavio kao volonter u Gradsko društvo crvenog križa Ivanec. Više od 40 sati zajedno s ekipom električara i 576 sati volontiranja preko Crvenoga križa odradio je Matija na potresom pogođenom području i kaže ne planira stati.

- Našao sam se u tome i ne planiram prestati. Taj poziv da idem nekome pomoći jednostavno nisam mogao odbiti i nakon prvog odlaska na teren sam znao da se moram vratiti. Imao sam potrebu pokloniti svoje slobodno vrijeme, odnosno iskoristim ga pomažući ljudima kojima je pomoć uistinu potrebna. Gledajući ljude po tim selima, stare i mlade, vidjevši uvjete u kojima žive, slušajući njihove priče o životu i koliko oni cijene i to malo što danas imaju, dodatno me potaknuo i potvrdilo ispravnost odluke koju sam donio - kaže. Kao volonter, nije previše birao poslove koje će raditi, a pomagao je ljudima u samom centru Petrinje, u okolnim selima pa išao sve do Gline.

Što nam je još Matija ispričao čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u
Galerija slika