Mali Topličanci na terenskoj nastavi u glavnom gradu RH Foto: Igor Derdić

Mali Topličanci na terenskoj nastavi u glavnom gradu RH

Varaždinske vijesti | 15.10.2019. u 15:27h | Objavljeno u Društvo

Učenici petih i šestih razreda topličke Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića bili su na terenskoj nastavi u glavnom gradu RH – posjetili su studio Nove TV, CineStar i zagrebački Zoološki vrt.

Stigavši u Zagreb, učenici su najprije posjetili studio Nove TV. Tamo su im djelatnici poželjeli srdačnu dobrodošlicu, pokazali redakciju u kojoj nastaju vijesti i dnevnik te režiju koja je odgovorna za cjelokupni program koji se prikazuje na televiziji. Da je najzanimljiviji dio obilaska bilo razgledavanje green rooma i studija IN MAGAZINA, učenici su pokazali brojnim pitanjima na koje su djelatnici stručno odgovorali.

Sljedeća stanica bio je CineStar gdje su uživali u pustolovnom igranom filmu Dora istražuje - Izgubljeni grad. Budući da su film gledali u 4DX verziji, mirisi, mjehurići, vjetar, stolci koji se miču uvukli su ih u samu priču te su i oni bili aktivni sudionici ovog zanimljivog filma.

Iz Arene uputili su se prema zagrebačkom Zoološkom vrtu gdje su podijeljeni u skupine te istraživačkim radom i suradnjom pronalazili rješenja na postavljena problemska pitanja. Svaka skupina dobila je plan ZOO- a za lakše orjentiranje i listić s pitanjima na njemačkom jeziku. Voditeljica terenske nastave Mara Malenica istaknula je kako su cjelokupnu terensku nastavu učenici pozitivno vrednovali i istaknuli kako bi željeli što više učiti istražujući.

Galerija slika