Lepoglavski dogradonačelnik na proslavi Nacionalnog dana Kraljevine Belgije Foto: Grad Lepoglava

Lepoglavski dogradonačelnik na proslavi Nacionalnog dana Kraljevine Belgije

Varaždinske vijesti | 27.7.2018. u 09:17h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Nastavljajući dosadašnju dobru suradnju i partnerske odnose s Veleposlanstvom Kraljevine Belgije u Hrvatskoj, a posebno na zajedničkoj pripremi 20. izdanja Međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi, na poziv veleposlanika Phillippea Benoita zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač sudjelovao je na prigodnoj proslavi Nacionalnog dana Kraljevine Belgije u Zagrebu.

Prijem za predstavnike diplomatskih misija u Hrvatskoj, suradnike, prijatelje i partnere Veleposlanstva Kraljevine Belgije u Hrvatskoj održao se u rezidenciji veleposlanika u Zagrebu, a nazočilo mu je preko 200-tinjak uzvanika.

– Osim za degustaciju okusa Belgije, vrijeme smo iskoristili i za kratko upoznavanje s ovogodišnjom zemljom partnerom Festivala čipke – Italijom. Uz sve to, bila je ovo i prilika ponovno se susresti s drugim predstavnicima diplomatskih misija u Hrvatskoj od kojih bih posebno spomenuo veleposlanike Indije, Velike Britanije i Njemačke s kojima smo već pokrenuli nekoliko dobrih aktivnosti. Dobro je da se za Lepoglavu čuje u ovakvim krugovima – kazao je nakon prijema zamjenik lepoglavskog gradonačelnika te dodao kako ga je posebno dojmio đentlmenski postupak velikog prijatelja Hrvatske Veleposlanika Ujedinjenog Kraljevstva Nj.E. Andrewa Dalgleisha koji je održao obećanje i nakon poraza Engleske od Hrvatske u polufinalu prijem proveo u dresu naše reprezentacije.

- E to je gospodin. Svaka čast! Morao sam uhvatit foto dokaz da je bilo tako – zaključuje Kovač.

Kraljevina Belgija bila je zemlja partner 20. Međunarodnog festivala čipke, a za ovu godinu na festivalu koji će se od 14. do 16. rujna održavati u UNESCO-ovom gradu čipke i čipkarstva partnerstvo je potvrdila Republika Italija.

lepoglava-belgija_01.jpg

lepoglava-belgija_02.jpg

lepoglava-belgija_03.jpg

lepoglava-belgija_04.jpg

lepoglava-belgija_05.jpg

lepoglava-belgija_06.jpg

lepoglava-belgija_07.jpg