Lebdeći šatori: Nova atrakcija iz ponude Turističke zajednice Varaždinske županije Foto: Ilustracija

Lebdeći šatori: Nova atrakcija iz ponude Turističke zajednice Varaždinske županije

VV | 7.7.2020. u 07:53h | Objavljeno u Društvo

Povećanje raznolikosti turističke ponude, ali i okretanje prema ekološkom smještaju, postali su imperativ za uspješno pozicioniranje destinacije na svjetskoj turističkoj karti. Zbog činjenice da u Varaždinskoj županiji ne postoji niti jedan kamp, Turistička zajednica Varaždinske županije organizira besplatno predstavljanje i prezentaciju projekta TEC kampova - šatora koji lebde u zraku.

Prezentacija će se održati na prostoru Lječilišnog parka u Varaždinskim Toplicama iznad arheološkog lokaliteta u nedjelju, 12. srpnja u 18 sati s ciljem upoznavanja zainteresiranih OPG-ova, ugostitelja, hotela i drugih uključenih u turističku djelanost s ovim projektom.

- Radi se o inovativnom proizvodu za kampiranje britanske tvrtke Tentsile, kojima se pomoću atraktivnih šatora koji lebde u zraku stvaraju posebne TEC zone i TEC kampovi te nesvakidašnji doživljaj boravka u prirodi. Ovi atraktivni šatori od samog su početka u svijetu avanturizma prepoznati i izuzetno traženi - rekao je Miran Bojanić Morandini, direktor TZ Varaždinske županije te dodao kako je zanimljivo što za svaki kupljeni šator tvrtka odvaja donaciju za sadnju 20 stabala.