Kako je Tomica Kristić iz Vidovca autostopom krenuo put Novog Zelanda

| 12.6.2017. u 19:23h | Objavljeno u Društvo

Hrabri i pustolovni mladić Tomica Kristić iz Vidovca krenuo je prije više od godinu i pol na put autostopom do Novog Zelanda. Mediji su ga srdačno ispratili s varaždinskog Korza pa bi bio red i da provjerimo s Tomicom kako njegova pustolovina napreduje.

Naime, Tomica ne putuje kao turist, nego se oslanja na dobrotu stranaca i skromnu ušteđevinu, a dosad je proživio onoliko koliko većina nas vjerojatno ne bi ni u nekoliko života – čamcem iz rijeke uplovio u ocean, vidio pauka veličine šake, družio se sa zmijama, učio boksati od tajlandskog učitelja, šetao stazom u Burmi koja je prenesena i na kompjutersku igricu Mortal Kombat, dao monahu u budističkom samostanu da ga tetovira, vozio bicikl vijetnamskim plantažama čaja, živio u selima čije su kuće izrađene na vodi, volontirao na farmi u Tajlandu, spavao u mračnim hotelskim sobama, vize za pojedine zemlje čekao tjednima...

U tih godinu i pol prošao je kroz 16 zemalja i ispred sebe ima još najmanje deset zemalja. Tomica svoje zapise objavljuje na blogu, ali već smo se zabrinuli da mu se nešto dogodilo, jer se pet mjeseci nije javljao, no neki je dan objavio „post“ kojim je najavio da nastavlja svoju autostopersku priču, koja je zapela negdje na Tajlandu, gdje ga je zaustavila džungla pa je autostoperski način puta zamijenio – čamcem.

Više o ovoj nesvakidašnjoj avanturi pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u