FOTO: I Topličanci se pridružili akciji „Zasadi drvo, ne budi panj!“ s desetak novih stabala Foto: XM Studio

FOTO: I Topličanci se pridružili akciji „Zasadi drvo, ne budi panj!“ s desetak novih stabala

Varaždinske vijesti | 29.10.2019. u 20:04h | Objavljeno u Društvo

I Varaždinske Toplice uključile su se u akciju kolektivne sadnje drveća „Zasadi drvo, ne budi panj!“, koja je održana u petak, 25. listopada.

Svoj doprinos ozelenjivanju životnog prostora dali su zaposlenici i volonteri Turističke zajednice Grada Varaždinskih Toplica, Zavičajnog muzeja Varaždinske Toplice, KUD-a „Toplice“, Dobrovoljnog vatrogasnog društva i UdrugePut prirode“, koji su zasadili 12 stabala na dječjem igralištu u Vrbicama.

Akciji su se priključili učenici i učitelji Osnovne škole Svibovec koji su zasadili više od 30 sadnica pomno odabranih autohtonih vrsta stabala. Članovi UdrugeBiserna dolina“ i stanovnici Mjesnog odbora GrešćevinaRetkovec Svibovečki zasadili su drvored uz cestu, a veliku pomoć pružili su im i najmlađi mještani.

Novo ruho dobio je i budući vatrogasni poligon u Tuhovcu, zahvaljujući članovima mjesnog DVD-a koji su kao i uvijek spremno zasukali rukavi i zasadili nekoliko stabala.

Akciji su se spremno priključili i učenici Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića, kao i mališani i njihove odgajateljice iz Dječjeg vrtićaTratinčica“. I prije nego što je održana ova hvalevrijedna inicijativa, građani s Trga Antuna Mihanovića zasadili su deset lipa na dječjem igralištu.

Na žalost, mrlju na veliki uspjeh ove akcije i uloženi trud građana Varaždinskih Toplica, bacili su neodgovorni pojedinci koji su u huliganskom pohodu sa subote na nedjelju, između ostalog, počupali nekoliko sadnica na dječjem igralištu u Vrbicama.