I pripadnici "Puma" u akciji "Zasadi drvo, ne budi panj": zasadili 9000 sadnica na Ivanščici i Ravnoj Gori Foto: MORH

I pripadnici "Puma" u akciji "Zasadi drvo, ne budi panj": zasadili 9000 sadnica na Ivanščici i Ravnoj Gori

VV | 26.10.2019. u 18:29h | Objavljeno u Društvo

Pripadnici 2. mehanizirane bojne „Pume“ Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske sudjelovali su danas u kolektivnoj akciji sadnje drveća "Zasadi drvo, ne budi panj  na Sjevernoj Ivanščici i Ravnoj Gori, izvijestili su iz MORH-a. 

U inicijativi je sudjelovalo ukupno 20 pripadnika Hrvatske vojske, koji su zajedno sa brojnim planinarskim društvima i klubovima s tog područja, na obje lokacije zasadili oko 9000 sadnica koje su osigurale Hrvatske šume.

Pripadnici Hrvatske vojske rado su se uključili u ovu akciju pošumljavanja kojom se doprinosi poboljšanju kvalitete života i životne sredine svima zajedno. Jedan od sudionika, nadnarednik Tomislav Pejaković rekao je, kako mu je zadovoljstvo sudjelovati u ovakvim akcijama te da je to još jedan pokazatelj kako je Hrvatska vojska uvijek uz svoj narod.

- Svi smo mi danas ponosni što smo mogli sudjelovati u ovoj akciji i što i na ovaj način, sadnjom drveća, čuvamo našu Domovinu - rekao je.

Kolektivna sadnja drveća provodi se u cijeloj Republici Hrvatskoj od 25. do 27. listopada u cilju deforestacije. Cilj inicijative je zasaditi što više stabala diljem Hrvatske kako bi se doprinijelo ozelenjivanju životnih sredina i tako istaknulo važnosti i brojne dobrobiti drveća i zelenila, osobito u urbaniziranim sredinama.

Označeno u
Galerija slika