HUMANITARNO Uključite se u Virtualni tjedan za Marijine obroke i pomognite djeci Foto: Ilustracija

HUMANITARNO Uključite se u Virtualni tjedan za Marijine obroke i pomognite djeci

VV | 21.5.2020. u 13:40h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Marijini obroci Hrvatska, humanitarna organizacija koja u najsiromašnijim zajednicama svijeta osigurava obroke na mjestu obrazovanja, poziva vas da se uključite u Virtualni tjedan za Marijine obroke.

Od 25. do 31. svibnja svaki dan na društvenim mrežama prikazivat će se razne aktivnosti u koje se mogu uključiti podupiratelji iz cijele Hrvatske. Tjedan će završiti humanitarnom utrkom u nedjelju, 31.svibnja, koju će moći trčati svi koji žele i mogu.

- Pronađite pet kilometara u vašoj blizini, prijavite se na utrku i donirajte kotizaciju od 55 kuna koja će nahraniti jedno dijete pet mjeseci svakodnevnim školskim obrokom. Svaki trkač koji se odluči prijaviti na utrku na svoj će e-mail primiti personalizirani startni broj dva dana prije utrke. Trkači mogu isprintati startni broj i slikati se ili snimiti tijekom utrke kako bi sa svima podijelili atmosferu trčanja u svom gradu. Utrka će trajati kroz cijelu nedjelju, a najbolji trkači moći će podijeliti svoj rezultat iz raznih sportskih aplikacija na Facebooku Marijinih obroka i biti nagrađeni - poručuju organizatori.

Sve dodatne informacije dostupne su na Facebook eventu Marijinih obroka ili na web stranici, a možete se uključiti i u ostale aktivnosti virtualnog tjedna, kao što su kuhanje za Marijine obroke, čitanje knjige “Baraka koja je nahranila milijun djece”, vježbanje kao priprema za utrku ili crtanje s djecom te glazbeni petak za Marijine obroke. Knjigu će čitati Robert Kurbaša, kuhat će Karmela Vukov Colić i Doris Pinčić Rogoznica, a na glazbeni petak bit će Antonella Malis, Antonela Đinđić i Marko Kutlić i učenici Glazbene škole Valpovo i Belišće pri OŠ M. P. Katančića, Valpovo.

Prosječan trošak prehrane jednog djeteta Marijinim obrocima kroz cijelu školsku godinu iznosi 132 kune.

Sve informacije na www.marysmeals.hr