Gledanjem filma "Čudo" u CineStaru toplički učenici obilježili Dan ružičastih majica Foto: Igor Derdić

Gledanjem filma "Čudo" u CineStaru toplički učenici obilježili Dan ružičastih majica

J.Š./Varaždinske vijesti | 15.3.2018. u 19:09h | Objavljeno u Društvo

Već četvrtu godinu zaredom učenici Osnovne škole I.i A. Kukuljevića Varaždinske Toplice sa svojim učiteljima različitim aktivnostima sudjeluju u programu prevencije vršnjačkog nasilja.

Ove su se školske godine defektologinja Gabrica Dvekar-Bešenić i knjižničar Domagoj Španić u dogovoru s učiteljicom hrvatskoga jezika Sanjom Habek odlučili na gledanje igranoga filma "Čudo" u CineStaru koji je dobio pozitivno stručno mišljenje i preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja. Film upravo progovara o vršnjačkome nasilju, ali i važnosti prihvaćanja različitosti i zauzimanja za samoga sebe. Ova topla, ali ujedno i dirljiva priča nikoga nije ostavila ravnodušnim, a najvažnija poruka koju su učenici mogli ponijeti jest kako treba poštivati različitost i kako druge ne bismo trebali suditi druge prema vanjskome izgledu.

Inače, Dan ružičastih majica se provodi u sklopu provođenja programa prevencije nasilja koji je sastavni dio Školskog preventivnog programa. Razrednici će na Satu razrednika razgovarali s učenicima o porukama filma te vrijednostima koje promiče, a učenici će potom svoje doživljaje o gledanome filmu izraziti pisanjem različitih literarnih radova.

Najkreativniji literarni ostvaraji bit će izloženi u predvorju škole, a cilj obilježavanja ovog važnog dana jest podizanje svijesti učenika o postojanju velikog problema vršnjačkog nasilja među djecom i mladima te ih naučiti toleranciji i prihvaćanju različitosti koje nas okružuju.