Glasajte za svoju 'najkumicu' ili 'najkumeka' s varaždinskog placa!

MGA/VV | 6.11.2019. u 20:32h | Objavljeno u Društvo

Počela je utrka za Najkumicu 2019.! Svi koji žele nagraditi svoju omiljenu 'kumicu' ili 'kumeka' s tržnice, mogu to učiniti glasujući putem kupona u Varaždinskim vijestima i Regionalnom tjedniku, ili direktno na placu.

Gradska tržnica i ove godine održava izbor za Najkumicu, tradicionalno natjecanje koje se održava već dvanaestu godinu zaredom. Na placu je puno 'kumica', ali svatko ima onu jednu 'baš svoju', koja ima najbolji sir i vrhnje, domaće netretirano povrće i voće, širok osmijeh za svakoga, a možda i doda pokoju mrkvicu ili jabuku više u vrećicu. Na simpatičan način požali se kako je danas baš vruće ili hladno, ovisno o godišnjem dobu, a uvijek ima neku priču ili savjet za podijeliti. 'Kumice' su legendarni simbol placa, a ovim se izborom želi podsjetiti na njihov naporan rad koji je za većinu stil života. Bez 'kumica' ne bi bilo ni placa. Naime, njih nema u trgovačkim centrima gdje se mogu kupiti namirnice, ali nikad toliko ukusne, kvalitetne i domaće kakve ima samo ona baš naša 'kumica'.

Iz Gradske tržnice zato pozivaju sve posjetitelje placa da sudjeluju u izboru i na taj način podrže 'svoju kumicu'. Najbolje tri će osvojiti vrijedne nagrade, ali biti Najkumica na određeni je način simbolično priznanje vrijednosti i poštovanja, pa ova titula svakako služi na ponos onoj koja će ju nositi. Glasovati se može putem kupona u Varaždinskim vijestima i Regionalnom tjedniku, ili direktno na placu gdje se kuponi mogu zatražiti od djelatnika Gradske tržnice. Glasovanje je otvoreno do 1. prosinca, a proglašenje Najkumice najavljeno je za 7. prosinca.

Označeno u