FOTO: Vratila se atraktivna smjena straže, u podne zapucala oba purgarska topa Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Vratila se atraktivna smjena straže, u podne zapucala oba purgarska topa

Varaždinske vijesti | 16.5.2020. u 13:47h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Varaždinska građanska garda nastavila je s održavanjem svečane smjene straže ispred gradske vijećnice i izvođenjem glasnog pucnja iz topa kod Starog grada.

- Ova svečana smjena straže i ovaj glasni pucanj posvećen je svim znanim i neznanim osobama koje su dale svoj doprinos u suzbijanju pandemije Covida-19. Tu prije svega mislimo na medicinsko osoblje, djelatnike PU varaždinske, aktiviste civilne zaštite, vatrogasce, radnice i radnike u proizvodnim i prodajnim tvrtkama, na šalterima pošte, banaka... svima koji su sebe izložili da bi se ostali mogli osjećati koliko-toliko sigurno - istaknuli su Purgari.

purgari_varazdin_smjena_straze_i_pucanj_iz_topa_16052020_2.JPG

Zapovjednik Varaždinske građanske garde Dražen Loparić naglasio je da su svi članovi i članice Udruge Varaždinske građanske garde bili angažirani u suzbijanju ove pandemije - što kroz svoja radna mjesta, što kao pripadnici DVD-a, što kao aktivisti civilne zaštite.

- Na to smo posebno ponosni i ovom prilikom zahvaljujemo na nesebičnosti i posebnom osjećaju društvene odgovornosti koju naše članice i članovi nose u sebi - naglasio je Loparić.

Dodao je kako ovim pucnjem na Starom gradu žele i simbolično označiti popuštanje u mjerama u borbi protiv Covida-19 i polagani povratak na staro. Iznimno, Varaždinska građanska garda ovom je prilikom izvela oba topa, te i na taj način "proslavila" postignute rezultate u borbi protiv pandemije.

purgari_varazdin_smjena_straze_i_pucanj_iz_topa_16052020_9.JPG

Uzice topova u podne povukli su zapovjednik Stožera civilne zaštite Grada Varaždina, zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar, i zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica.