FOTO: Udruga "Roda" Varaždin obilježila sudjelovanje u akciji Medački džep Foto: Udruga SJP "Roda" Varaždin

FOTO: Udruga "Roda" Varaždin obilježila sudjelovanje u akciji Medački džep

Varaždinske vijesti | 10.9.2019. u 14:31h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Udruga specijalne jedinice policije "Roda" 9. rujna je svečano obilježila sudjelovanje svojih članova i pripadnika te udurge u akciji „Medački džep“, koja se odvijala 1993.godine na području Gospića.

Ovogodišnja svečana proslava organizirana je od strane Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova, Udruga iz Domovinskog rata, Ličko-senjske županije, Grada Gospića i Udruga hrvatskih branitelja Ličko-senjske županije, te je na prikladan način obilježen ovaj važan datum uz sjećanje na žrtve svih hrvatskih branitelja.

Kao što je već dobro poznato, pripadnici Specijalne jedinice policije PU VaraždinskeRoda“ sudjelovali su u raznim ratnim akcijama koje su se odvijale na području RH, pa tako i u akciji „Medački džep“ koja, nažalost, nije bila izuzetak u žrtvama. U akciji je smrtno stradao Darko Turkalj, a prilikom samog planiranja akcije pogiba Bernard Benček.

Za tijek i ishod akcije, SJP PU Varaždinske „Roda“ pismeno je pohvaljena od strane predsjednika RH za izniman doprinos.

Predstavnici i članovi udruge Specijalne jedinice policije PU Varaždinske „RODA“, ratni pripadnici i suborci prisjetili su se svojih poginulih kolega, te im se poklonili uz polaganje vijenca i paljenje svijeća.

Kraj svečanog protokola obilježen je kratkom edukacijom svih prisutnih i zainteresiranih na temu akcije Medački džep, sudionika i važnosti same akcije.

Po završetku obilježavanja, predstavnici Udruge Specijalne jedinice policije PU Varaždinske „RODA“ uputili su se na vrh Visočice gdje su u ratnim vremenima proveli duži vremenski period na prvoj crti, te odali počast poginulima kod Spomenika Velebitskim junacima u Rizvanuši.