FOTO: U Salinovcu oživjeli stare seoske sportove djedova i baka

Varaždinske vijesti | 12.6.2019. u 10:14h | Objavljeno u Društvo

Društvo za športsku rekreaciju Salinovec je u suradnji sa Središnjim državnim uredom za šport ove subote održalo „ 5. Dječje seoske igre Salinovec 2019. „ na travnatom igralištu nove škole u Salinovcu. Djeca su bila podijeljena u dvije dobne skupine i to od 1. do 4. razreda i od 5. do 8. razreda, te posebno djevojčice, a posebno dječaci osim u vožnji živih tačaka gdje su sudjelovali u paru.

Zabilježeno je 76 sudjelovanja djece iz DŠR Lančić – Knapića, USK Kamenica, UŠR Stažnjevec i DŠR Salinovca, a najmlađa sudionica je bila Ida Križanec iz Udruge za sport i kulturu Kamenica koja je 2013. godište.

- Ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u igrama, kao i roditeljima koji su izdvojili malo svojeg slobodnog vremena i pomogli su da se ne zaborave stari seoski sportovi kojima su se igrale naše bake i djedovi - kažu organizatori.

Što se rezultata tiče prva mjesta odnijeli su u kategoriji skok s mjesta Klara Obrstar DŠR Salinovec i Marijeta Habek DŠR Lančić Knapić dok od dječaka David Rogina DŠR Salinovec i Ivan Beli UŠR Stažnjevec. U kategoriji skakanje u vreći prvi su bili Larisa Anđel DŠR Salinovec i Maja Matučec DŠR Salinovec dok od dječaka David Rogina DŠR Salinovec i Ivan Beli UŠR Stažnjevec. U kategoriji hodanje na štakama najbolje su bile Dora Husnjak USK Kamenica i Ana Jakopec DŠR Lančić Knapić dok od dječaka David Harjač DŠR Lančić Knapić. Nošenje košare na glavi najbolje su obavili Melani Fodrek DŠR Salinovec i Maja Matučec DŠR Salinovec dok od dječaka Ivan Beli UŠR Stažnjevec. Vožnju živih tačaka najbolje su svladali Ema Jakopović i Matija Jakopović USK Kamenica dok koturanje kotača bicikla Gabi Križanec USK Kamenica i Ana Jakopec DŠR Lančić Knapić, a od dječaka Bartol Canjuga USK Kamenica i  Ivan Beli UŠR Stažnjevec.           

Galerija slika