FOTO: U petak velika zabava otvaranja novouređenog "Bregeca" u Banfici

M.N./Varaždinske vijesti | 21.8.2019. u 13:50h | Objavljeno u Društvo

Ovog petka će se otvoriti novo uređeni društveni prostori na Banfici. Priča o uređenju zajedničkih vanjskih prostora oko zgrada na Banfici je krenula  2. srpnja.

Omiljeno okupljalište za mnoge stanovnike tog kvarta je bilo zapušteno godinama i zaraslo dračom i travom te se nije dalo niti nesmetano hodat po "Bregecu" i mnogi su morali paziti svoj korak da ne dođe do ozljeda koliko je korova izraslo između betonskih ploča.

Nakon godina neaktivnosti komunalnih službi na uređenju tih prostora, stanovnici kvarta su odlučili sami uzetu stvar u svoje ruke čime su se i pohvalili na društvenim mrežama što je izazvalo dosta veliku hajku i probudile gradsku vlast da reagiraju.

Tim povodom se osnovala i grupa na Facebooku čiji je sada cilj okupiti sve stanare dobre volje s područja Banfice u jednu veliku FB grupu u svrhu širenja podataka o svim događanjima na "Bregecu" uz tendenciju formiranja Udruge stanara koja će se brinuti o budućnosti sad već obnovljenog "Bregeca".

Grad Varaždin, tada je pozdravljajući samoinicijativnost svojih građana došla u izviđanje situacije i kada je došlo i do prvog dogovora za još i temeljitije uređenje.

Stanovnici su tražili smo par novih ploča, da zamjenimo one koje su pukle i nisu bile iskoritive za ponovno postavljanje te klupice s naslonom i sjenica na vrhu "Bregeca" sa stolom i dvije klupe na kojima će se stanovnici kvarta družiti neizloženi na direktnom suncu.

Radovi su sada gotovi i sve je spremno za veliko otvaranje ovog petka 23. kolovoza od 17 sati na popularnom "Bregecu". Pozvani su svi građani kvarta da sudjeluju u svečanom otvorenju.

Označeno u