FOTO U Arboretumu opeka susret u vrtovima: djeca tražila životinje koje tamo žive Foto: Općina Vinica

FOTO U Arboretumu opeka susret u vrtovima: djeca tražila životinje koje tamo žive

VV | 10.6.2019. u 12:33h | Objavljeno u Društvo

U organizaciji Ministarstva kulture, Konzervatorskog odjela u Varaždinu u petak je uArboretumu Opeka u Općini Vinica održan susret u vrtovima pod nazivom "Arboretum Opeka u Marčanu – flora i fauna“.

Uz pokroviteljstvo Općine Vinica, na susretu su bili mališani iz dječjeg vrtića „Sreća“ iz Marčana, te učenici i profesori Srednje škole „Arboretum Opeka“ iz Marčana. Učenici su predstavili plakate koje su izradili na satu biologije, vezano uz životinje iz Arboretuma Opeka, te powerpoint prezentaciju o životinjama u Arboretumu Opeka.

Nakon kratkog uvodnog izlaganja o manifestaciji „Susret u vrtovima“, u koju se Ministarstvo kulture Republike Hrvatske uključilo ove godine po drugi puta, te ovogodišnjoj temi manifestacije – životinje u vrtovima -  pročelnica Konzervatorskog odjela u Varaždinu Vesna Pascuttini-Juraga ispričala je o povijesti i značaju Arboretuma Opeka i dvorca Opeka. Nakon toga, svi prisutni pozvani su da šetnjom kroz arboretum, uživajući u prirodi, pokušaju pronaći životinje koje ovdje žive u koju ih je povela ravnateljica Srednje škole Arboretuma Opeka Rajka Tršinski.

Učenici Srednje škole „Arboretum Opeka“ predstavili su i hotele za kukce koje izrađuju u sklopu svoje zadruge koji su posebno zainteresirali najmlađe sudionike. Nakon završenog obilaska, u Tradicijskoj viničkoj kući održana je radionica na kojoj su djeca iz dječjeg vrtića „Sreća“ crtala životinje koje su vidjela u Arboretumu Opeka.

Galerija slika