FOTO Smotra folklora Beretinec: Pjesmom i plesom proslavili Dan općine Foto: KUD Ježek Beretinec

FOTO Smotra folklora Beretinec: Pjesmom i plesom proslavili Dan općine

I.D./Varaždinske vijesti | 16.9.2017. u 21:14h | Objavljeno u Društvo

U proslavu Dana općine Beretinec i ove su se godine uključili članovi Kulturno-umjetničkog društva "Ježek" iz Beretinca, organizirajući 6. po redu Smotru folklora.

- Smotra je pokazatelj da tradicija itekako živi i pronalazi svoje mjesto u današnjici - ističu članovi KUD-a Ježek koji su sa svojim gostima nastupili u Lovačkom domu "Trčka".

Domaćini su ove godine publici predstavili dvije međimurske koreografije - jednu u izvedbi dječje, a drugu u izvedbi odrasle folklorne sekcije. KUD Barilović iz Karlovačke županije predstavio je svoju baštinu koreografijom "Al' je lipo u našemu kraju", dok je KUD "Prigorec" Sveti Petar Orehovec iz Koprivničko-križevačke županije izvedbom scenskog prikaza "Na Petrove popoldan" prikazao običaje proslave svog sveca zaštitnika. KUD "Meteor" Hrašćina-Trgovišće iz Krapinsko-zagorske županije publiku je pak počastio izvedbom atraktivnog bunjevca.

Smotru je otvorio načelnik općine Beretinec Igor Kos, dok se na kraju programa gostima i publici obratio i zahvalio predsjednik KUD-a "Ježek" Ilija Fijok.