FOTO: "Rode" podijelile pakete braniteljima, održane i prve informatičke radionice Foto: USJP Roda Varaždin

FOTO: "Rode" podijelile pakete braniteljima, održane i prve informatičke radionice

Varaždinske vijesti | 2.8.2020. u 19:37h | Objavljeno u Društvo

Udruzi specijalne jedinice policije "Roda" Varaždin prihvaćen je projektni prijedlog kojim se javila na Javni poziv raspisan od strane Ministarstva hrvatskih branitelja za financiranje/sufinanciranje aktivnosti psihološkog i socijalnog osnaživanja te podizanja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Temeljem prihvaćenog projekta pod nazivom "COvidRONA-19" Udruga specijalne jedinice policije "Roda" Varaždin završila je s projektnom aktivnošću podjele paketa korisnicima za mjesec srpanj. Zahvaljujući Ministarstvu hrvatskih branitelja ukupno 15 korisnika projekta primilo je pakete s osnovnim živežnim namirnicama i kućnim potrepštinama. Svakom korisniku uručene su rukavice i maskica te im je beskontaktnim toplomjerom izmjerena tjelesna temperatura.

udruga_roda_projekt_COvidRONA-19_srpanj_2020_01.jpg

Također, u srpnju je za polaznike prve grupe održana informatička radionica, gdje je šestero korisnika steklo nova znanja o korištenju računala, interneta te osnovnih programa. Za prvu grupu polaznika informatička radionica bit će održana i tijekom kolovoza, a radionice za drugu grupu polaznika organizirat će se tijekom rujna i listopada.

- Za vrijeme trajanja projekta, a za potrebe znanstvenih i stručnih istraživanja, anketiraju se hrvatski branitelji. Rezultate ćemo koristiti za realizaciju tek nadolazećih projekata, a bit će ustupljeni i na daljnje korištenje Ministarstvu hrvatskih branitelja te drugim adekvatnim institucijama - napomenuli su iz udruge.

udruga_roda_projekt_COvidRONA-19_srpanj_2020_02.jpg

udruga_roda_projekt_COvidRONA-19_srpanj_2020_05.jpg

udruga_roda_projekt_COvidRONA-19_srpanj_2020_06.jpg