FOTO Prijenosna računala za studentice: UDVDR u Ivancu darivala kćeri hrvatskih branitelja Foto: UDVDR Ivanec

FOTO Prijenosna računala za studentice: UDVDR u Ivancu darivala kćeri hrvatskih branitelja

| 6.10.2020. u 19:24h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Kao što su i najavili, prostor u tzv. 'braniteljskoj zgradi' u ulici Lj. Gaja u Ivancu, u Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec sa svojim aktivnostima polako počinju 'puštati' u puni pogon.

Tako su u nizu humanitarnih aktivnosti koje provode kroz godinu, u sklopu projekta „Pomozimo studentima - djeci hrvatskih branitelja kupnjom informatičke opreme (laptopa) – od Iloka do Dubrovnika!", u subotu organizirali svečanost uručivanja prijenosnih računala studenticama, kćerkama hrvatskih branitelja, članova UDVDR RH Podružnice Varaždinske županije.

U uvodnom dijelu nazočne je u ime domaćina pozdravio Ljudvek Cikač, predsjednik UDVDR Ogranak Ivanec, koji se svima zahvalio na dolasku, posebno pročelnici Odjela za humanitarnu djelatnost UDVDR RH Dubravki Kutleša Herljević, kao i Podružnici Varaždinske županije i Ogranku Varaždinske Toplice, Kompjuter Shopu Habek iz Ivanca, te Općini Donja Voća, na pomoći kod organizacije i provedbe ovog projekta.

Cikač je istaknuo da je od 2015. godine u spomenutom projektu Podružnici Varaždinske županije dodijeljeno 20 prijenosnih računala, od čega ih je 8 (plus jedan 'tablet') 'završilo' kod studenata i studentica, djece članova UDVDR Ogranak Ivanec, navevši kako već sada imaju podatke o dvjema studenticama s područja Grada Ivanca koje će naredne godine kandidirati za dodjelu prijenosnih računala u navedenom projektu.

Zahvalu domaćinu iz Ivanca izrazio je županijski predsjednik Branko Družinić, koji je napomenuo kako je i ovo još jedan dokaz vrijednog i predanog rada Ogranka u Ivancu i izrazio nadu da će studenticama prijenosna računala pomoći tijekom obrazovanja, a riječi zahvale svima već spomenutima uputio je i Slavko Čečura, predsjednik Ogranka Varaždinske Toplice.

Prijenosna računala je, ranije, od pročelnice Dubravke Kutleša Herljević, u Zagrebu preuzeo predsjednik Podružnice Branko Družinić, a na prigodnoj svečanosti u Ivancu uručili su ih Slavko Čečura, predsjednik Ogranka Varaždinske Toplice, te Željko Đurin i Marijan Vusić, zamjenik predsjednika i član predsjedništva ivanečkog Ogranka.

Dvije su studentice, kojima su uručena prijenosna računala, s područja djelovanja Ogranka Ivanec, Mateja Kokot iz Donje Voće, te Mihaela Šaško iz Žarovnice, s područja Grada Lepoglave, dok je treća, Magdalena Ratković, iz Grada Varaždinske Toplice.

Vidno uzbuđeni, uz puno pohvalnih riječi, u svojim su obraćanjima i studentice i njihovi roditelji, uz vidljivu ganutost gestom, za primljene poklone izrazili veliku zahvalnost svima koji sudjeluju u ovom projektu, a posebno su naveli ugodu što postoji udruga koja i tako brine o svojim članovima i njihovim obiteljima.

Uz prijenosna računala, studenticama su uručeni i dodatni pokloni, majice, zastave, knjige i torbe za prijenosna računala koje su, uz Odjel za humanitarnu djelatnost UDVDR RH, u suradnji sa svojim sponzorima i donatorima zajednički osigurali Podružnica Varaždinske županije, te Ogranci Ivanec i Varaždinske Toplice.

Odjel za humanitarnu djelatnost UDVDR RH pod vodstvom pročelnice Dubravke Kutleša Herljević nastavio je tako i 2020. godine višegodišnji uspješan projekt „Pomozimo studentima- djeci hrvatskih branitelja kupnjom informatičke opreme (laptopa) – od Iloka do Dubrovnika!".

Donatori su i ove godine osigurali 70-ak prijenosnih računala koji su temeljem iskazanih potreba s terena, a sukladno preporukama Podružnica, Ogranaka i Klubova, pripremljeni za dodjelu u svim županijskim Podružnicama UDVDR RH.

Zbog epidemiološke situacije nije bilo uobičajenog, zajedničkog svečanog uručenja informatičke opreme u Zagrebu, već se ona organiziraju od strane Podružnica i Ogranaka udruge diljem Hrvatske.