FOTO: Održana tradicionalna biciklijada Vinica-Kneginec-Trnovec Foto: Općina Vinica

FOTO: Održana tradicionalna biciklijada Vinica-Kneginec-Trnovec

Varaždinske vijesti | 22.9.2020. u 08:23h | Objavljeno u Društvo

U sklopu europskog tjedna kretanja (European Mobility Week - EMW), u subotu 19. rujna održana je 6. tradicionalna biciklijada povodom Dana oslobođenja grada Varaždina i skladišta Banjščina, u organizaciji UDVDR kluba Vinica, Kneginca i Trnovca.

Kako ističu organizatori, biciklijada je edukativnog karaktera s ciljem prenošenja istine o Domovinskom ratu. Ove godine utrka je započela u Vinici kod spomenika osnutka 5. bojne 1.A brigade „Tigrova“. U samoj biciklijadi sudjelovali su vinički branitelji, osnovnoškolska djeca, BASK Vinica, ali i svi ostali rekreativci.

Nakon himne, odana je počast svim preminulim braniteljima i prvom hrvatskom predsjeniku dr. Franji Tuđmanu. Svim okupljenima obratio se predsjednik UDVDR-a klub Vinica Ivan Krajcer koji je u ime viničkih branitelja i načelnika općine Marijana Kostanjevca pozdravio sve prisutne, objasnio rutu same utrke, te zaželio sretan i uspješan završetak biciklijade. Relacija od 40 kilometara sastojala se od starta u Vinici te rutom od Zelendvora, Nove Vesi, Sračinca, vojarne 7. Gardijske brigade u Varaždinu, Knegincu, na Banjščini u Varaždin Bregu te u završno u Trnovcu Bartolovečkom.

Sudionicima biciklijade u pratnji su, zbog sigurnosnih ali i zdravstvenih razloga, bili djelatnici policije i hitne pomoći.

biciklijada_vinica_2020_01.jpg

biciklijada_vinica_2020_03.jpg

biciklijada_vinica_2020_05.jpg

biciklijada_vinica_2020_06.jpg

biciklijada_vinica_2020_07.jpg

biciklijada_vinica_2020_08.jpg

biciklijada_vinica_2020_09.jpg