FOTO Gužve na štandovima varaždinskih obrtnika: svi su željeli vidjeti i kušati njihove proizvode Foto: Krešimir Đurić

FOTO Gužve na štandovima varaždinskih obrtnika: svi su željeli vidjeti i kušati njihove proizvode

IHR/Varaždinske vijesti | 27.4.2019. u 14:33h | Objavljeno u Društvo

Varaždinski obrtnici 115. godišnjicu svoga djelovanja te su danas na varaždinskim ulicama organizirali jubilarni, 10. Obrtnički ulični sajam. 

- Riječ je o tradicionalnom sajmu, projektu kojeg smo prije deset godina pokrenuli kako bi naši obrtnici imali priliku predstaviti svoje proizvode. Ove godine imamo 36 štandova varaždinskih obrtnika, ali i gostiju iz Koprivničke i Međimurske županije, te Istre - rekao je Boris Kos, predsjednik Udruženja varaždinskih obrtnika.

Sajam je svečano otvorio gradonačelnik Ivan Čehok.

- Ovo je jubilarni 10. Obrtnički ulični sajam. Kad smo započinjali s time prije 10 godina, ideja je bila upravo ta da sajam preraste u ovakvu manifestaciju kakvu danas imamo, da bude sve više izlagača, da građani grada Varaždina mogu vidjeti ono što obrtnici proizvode i ono što nude, obrtničku tradiciju, da se mogu zabaviti i da cijeli dan imamo „muving“ u našem centru. Grad Varaždin se može pohvaliti da ima više obrtnika nego prije, a to potvrđuje da je suradnja Obrtničke komore i Grada više nego dobra. Grad je uvijek spreman dati trgove i javne prostore za bilo kakve manifestacije koje će organizirati naši obrtnici. Svima koji su uspjeli izdržati deset godina krize, koji danas proizvode, koji se bave obrtništvom, ali i malim i srednji poduzetništvom, od srca čestitam - rekao je gradonačelnik Čehok.

Uz obrtnički sajam i svečanu sjednicu Udruženja varaždinskih obrtnika tradicionalno se kuhao gulaš u dvorištu zgrade varaždinskih obrtnika.

Dio atmosfere donosimo u fotogaleriji.