FOTO: Nakon "korona-pauze", konjanici i ljubitelji prirode uživali uz Dravu na cestičkom području Foto: Općina Cestica

FOTO: Nakon "korona-pauze", konjanici i ljubitelji prirode uživali uz Dravu na cestičkom području

J.Š./Varaždinske vijesti | 26.5.2020. u 21:28h | Objavljeno u Društvo

Ublažavanje mjera s radošću su dočekali svi slojevi stanovništva, a mogućnost druženja i okupljanja ponukala je obitelj Punčec iz Cestice na druženje konjanika i ljubitelja prirode koje je održano u nedjelju 17. svibnja.

Druženje je započelo jutarnjim okupljanjem sudionika susreta, a koji je od 9 do 10 sati bio kod obitelji Punčec u Dravskoj ulici. Konjanici su se potom uputili do akumulacije HE Varaždin, poznatijeg kao Ormoško jezero, odakle se nasipom krenulo prema mostu u Otok Virju i potom do predjela Benđika, na desnoj obali rijeke Drave. Uslijedio je odmor za konje i konjanike, a nakon okrjepe projahivanje je nastavljeno do ribičkog doma u Velikom Lovrečanu. Poslije kraćeg odmora sudionici susreta krenuli su na početnu poziciju u Cesticu, a prvi susret nakon popuštanja mjera izazvane pandemijom koronavirusa završio je uz druženje i dogovor o predstojećim aktivnostima i susretima u večernjim satima.

Prema riječima Adrijane Punčec, na druženju i projahivanju desnom obalom rijeke Drave, područjem Ribolovne zone Cestica, bilo je prisutno 12 konjanika. Susretu su tako bili nazočni konjari iz tri županije, grada Zagreba i susjedne Republike Slovenije. Uz Varaždinsku županiju (općina Cestica i Maruševec), na susretu su sudjelovali i konjanici iz Krapinsko zagorske županije, (Bočaki, Mače, Začretje) i Zagrebačke županije (Sveti Ivan Zelima), a susretu se odazvao i prijatelj Janko Belšak iz susjedne općine Zavrč čime je ovaj susret dobio i međunarodnu dimenziju.

- Sljedeći susret konjara održat će se, u zavisnosti od sigurnosnih mjera vezanih uz koronavirus, kod jednog od sudionika susreta, najvjerojatnije na području Krapinsko zagorske županije - dodala je Punčec.

Označeno u
Galerija slika