FOTO: Na Županijskom placu u atriju okupilo se tridesetak izlagača, veselja nije nedostajalo Foto: Varaždinska županija; Krešimir Đurić

FOTO: Na Županijskom placu u atriju okupilo se tridesetak izlagača, veselja nije nedostajalo

Varaždinske vijesti | 6.6.2020. u 12:01h | Objavljeno u Društvo

U subotu, 6. lipnja, održan je treći Županijski plac, izložbeno-prodajni sajam koji se do sada već pozicionirao kao tradicionalna manifestacija kojom se promoviraju lokalni proizvođači.

- Unatoč zabrani održavanja od strane Grada Varaždina, Županijski plac se održao i to u atriju Županijske palače. Veselja nije nedostajalo, a posjetitelji i izlagači oduševljeni su ponudom. Podsjećamo, ovo nije institucija kako ju iz Grada nazivaju već manifestacija prigodnog naziva Županijski plac kojom Varaždinska županija pomaže u prezentaciji domaćih proizvoda i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva - priopćili su iz Varaždinske županije.

Na Županijskom placu okupilo se tridesetak izlagača koji su prezentirali svoje proizvode. Na klupama u atriju bilo je svega – od voća i povrća, kaktusa i sukulenata, meda i pčelinjih proizvoda, proizvoda od heljde, kolača, vina, sokova, džemova, umaka, bučinog i drugih ulja, sireva i lavande do nakita, suvenira, handmade proizvoda, platnenih pelena i eko torbi.

Kako ističu iz Županije, ponuda je na Franjevački trg dovukla i brojne građane koji su dokazali da prepoznaju kvalitetu domaće proizvodnje te da cijene ovu manifestaciju kao promociju i pomoć našim proizvođačima u ova iznimno teška vremena.

– Iznimno smo zadovoljni odazivom proizvođača lokalnih proizvoda, ali i interesom građana za kupnju. Nakon tužnog pokušaja gradonačelnika da spriječi održavanje ove manifestacije ponosni smo da su i građani i izlagači pokazali što misle o tome. Upravo radi njih i ovo radimo i broj izlagača danas nam govori da radimo dobar posao – rekla je predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije i savjetnica župana Natalija Martinčević.

Varaždinska županija je i na ovom Županijskom placu osigurala je besplatan prostor za domaće proizvođače, s ciljem promocije i pomoći u plasiranju lokalnih namirnica.

- Sretni smo da su se i ovoj manifestaciji priključili i proizvođači iz susjednih županija jer važna je povezanost, razmjena iskustva i prije svega druženje i sklapanje novih poslovnih suradnji - zaključuju iz Županije.

Zupanijski_plac_2.JPG

Zupanijski_plac_3.JPG

Zupanijski_plac_4.JPG

Zupanijski_plac_5.JPG

Zupanijski_plac_6.JPG

Zupanijski_plac_1.JPG

Zupanijski_plac_10.jpg

Zupanijski_plac_7.JPG

Zupanijski_plac_8.JPG

Zupanijski_plac_9.JPG

Galerija slika