FOTO: Na Karting stazi Rauš 80 vozača i oko 40 izlagača vozila, a uskoro i novi Trackday

Varaždinske vijesti | 10.8.2020. u 14:50h | Objavljeno u Društvo

Autoklub Blacklisted uspješno je održao zanimljiv i pun adrenalina Track day.

Riječ je o događaju ljubitelja automobilizma koji svoje stečeno iskustvo u prometu prezentiraju na stazi u cilju promicanja prometne kulture i povećavanja sigurnosti u prometu. Krucijalni cilj projekta je poticanje edukacije mladih vezano za sigurnost u prometu kako bi se smanjio broj porasta prometnih nesreća na hrvatskim cestama.

Autoklub Blacklisted dosad je organizirao sedam Track day događaja od osnutka 2018. godine, šest na karting stazi Rauš u Novom Marofu te jedan na karting stazi Blažon u Belici. Broj vozača ni ovaj put nije bio nizak. Na Karting stazi Rauš bilo je 80 vozača i oko 40 izlagača vozila, a posjećenost je bila na zadovoljavajućoj razini s obzirom na epidemiološku situaciju ne samo u Hrvatskoj, nego i u svijetu.

- Ovim putem zahvaljujemo i našim sponzorima bez kojih ovaj događaj ne bi bilo moguće organizirati.
To su Redbull Hrvatska, Vajda Čakovec, Međimurska županija, Varaždinska županije, prometna policijska postaja Čakovec i Novi Marof, OPG Dodlek, Općina Selnica, Caffee bar Daj Dam, Alfa care te Kerobenz - kažu organizatori.

Novost Trackday-a je bila da za sve trkače automobile osigurana natjecateljska klasa s mjerenjem vremena. Natjecateljska klasa - vozila je imala zasebne izlaske na stazu s mjerenjem vremena u svrhu testiranja.

U sklopu trackdaya, održo se i Park&Show, mini style event na koji su se mogli prijavit svi posjetitelji kako bi pokazali svoje limene ljubimce.

- Nije bilo natjecateljskih klasa, samo je bilo osigurano pet pehara (Top of the show, Naj felga i Naj klub) Već tradicionalno, posjetila nas je ekipa iz Slovenije, točnije @lemaracing. Pobrinuli su se za adrenalinsko iskustvo sa svojim vozilima, Renault Twingo CUP, Suzuki Swift CUP, Renault Clio CUP te Mercedes AMG A45. Novitet su bili motori. Po prvi puta smo odlučili uvesti i počastiti ljubitelje ljubimaca na dva kotača. Nije bilo posebnih izlazaka na stazu, samo od 15 do 20 minuta grupne vožnje po stazi uz pratnju “Safety car-a”. S obzirom na epidemiološku situaciju, nemoguće nam je sa sigurnošću reći za buduće evente. Ali, ukoliko se stanje smiri i dobimo dozvolu za održavanje Trackday-a, onda su u najavi No. 8 Trackday Grad Čakovec u rujnu ove godine, te No. 9 Trackday Novi Marof u listopadu, također ove godine - najavljuju organizatori.