FOTO Mladi planinari uživali u prekrasnom proljetnom danu Foto: PK Ivanec

FOTO Mladi planinari uživali u prekrasnom proljetnom danu

Varaždinske vijesti | 26.3.2019. u 21:18h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Planinarski klub Ivanec organizirao je u subotu 23. ožujka planinarenje na Oštrcgrad za sekcije mladeži iz OŠ Klenovnik, OŠ Ivanec i OŠ Kamenica.

Kako ističu iz PK Ivanec, cilj ovog izleta bio je obilježavanje značajnih datuma (21. ožujka Svjetski dan zaštite šuma i prvi dan proljeća te 22. ožujka Svjetski dan voda), održavanje kondicije, zajedničko druženje i kretanje u većim grupama.

Na Žganom vinu okupili su se mladi planinari, stariji planinari, učitelji i roditelji. Uspon je započeo preko Mrzljaka, groba neznanog junaka, preko Beliga i hrpta do Oštrcgrada. Odmor i osvježenje planinari su potražili u planinarskoj kući Majer, gdje ih je dočekao domar. Nakon odmora, vratili su se cestom ispod Beliga do grobeka i preko Mrzljaka do Žganog vina. Mladi planinari su propješačili 14 kilometara, uspeli se na dva vrha Belige (974 m) i Oštcgrad (746 m), te uživali u prekrasnom proljetnom danu.

Bio je to još jedan dobro osmišljen, organiziran i vođeni izlet Planinarskog kluba Ivanec u kojem su djeca provela jedan lijep dan u prirodi.

planinarski_klub_ivanec_planinarenje_djeca_2.JPG

planinarski_klub_ivanec_planinarenje_djeca_3.JPG

planinarski_klub_ivanec_planinarenje_djeca_4.JPG

planinarski_klub_ivanec_planinarenje_djeca_5.JPG

planinarski_klub_ivanec_planinarenje_djeca_6.JPG

planinarski_klub_ivanec_planinarenje_djeca_7.JPG