FOTO Mladi planinari iz Ivanca, Klenovnika i Kamenice osvojili Ravnu goru

Varaždinske vijesti | 22.11.2018. u 20:23h | Objavljeno u Društvo

U organizaciji Planinarskog kluba Ivanec u subotu, 17. studenog, održan je izlet na Ravnu goru za mlade planinare iz OŠ Klenovnik, OŠ Ivanec i OŠ Kamenica.

Duljina puta iznosila je devet kilometara, a prijeđena je ukupna visinska razlika od 400 metara.

gT33TuDg.jpeg

Četrdesetdvoje sudionika okupilo se u zaseoku Galići u Kameničkom Podgorju. Nakon upoznavanja, pozdravnog govora vodiča i zajedničkog fotografiranja započeo je uspon prema vidikovcu Glažerova pećina gdje je uslijedio kratki odmor. Put je nastavljen prema Filićevom domu s kojeg se pruža predivan pogled na dvorac Trakošćan. Nakon što su stigli do planinarske kuće Pusti duh, mlade je planinare dočekao domar Josip Sever s toplim i finim čajem te hot dogovima. Sudionici posebnu zahvalu upućuju Planinarskom društvu Pusti duh iz Lepoglave što su otvorili planinarsku kuću izvan sezone i sponzorirali okrjepu.

VyiCv9gQ.jpeg

Iako je sudionike pratilo vjetrovito, hladno, ali i sunčano vrijeme, dan je bio kao stvoren za planinarenje. Uz međusobno druženje i razgovor, divljenje ljepotama prirode ujesen i promatranje krajobraza, vrijeme je jako brzo prošlo te mladi planinari s nestrpljenjem iščekuju novi uspon.

RnsviM2Q.jpeg

qUL2ltRw.jpeg

gKYVGWkA.jpeg

Označeno u