FOTO: Božićni sajam i plesni spektakl u Trnovcu oduševili i svetog Nikolu Foto: Udruga Eter

FOTO: Božićni sajam i plesni spektakl u Trnovcu oduševili i svetog Nikolu

Varaždinske vijesti | 18.12.2019. u 08:00h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Protekle subote u prepunom Pastoralnom centru u Trnovcu Bartolovečkom održan je 2. Trnovečki Božićni sajam. Sajam je i ove godine organizirala Udruga kreativnog stvaralaštva Eter, uz pomoć svojih prijatelja i volontera.

Na sajmu se moglo pronaći svega; od kolača, čipke, drvenih igračaka, mirisnih sapuna, kukičanih i pletenih kapa, šalova, rukavica i ostalog, živih sukulenta i umjetnog cvijeća, suvenira od gipsa i gline, do aranžiranih poklona i prekrasnih ukrasa izrađenih u quilling tehnici.

- Mogli bismo nabrajati do sutra kakvih je sve divota bilo na štandovima, a u zabavnom djelu programa bio je pravi spektakl - istaknuli su organizatori.

Nakon što je načelnik općine Zvonko Šamec proglasio sajam otvorenim, program je započeo klincima iz Dječjeg vrtića Zeko iz Trnovca, a slijedili su Plesni studio Stars by Lena, Dječji vrtić Mala oaza iz Bartolovca, zatim sedmogodišnja Vida Magdalenić, Folklorno tamburaški Ansambl MAK iz Trnovca sa svoje dvije skupine „Malih Makača“ te Udruga Eli iz Vidovca i Univerzalni plesni studio FEEL iz Varaždina. Valja napomenuti kako je sve izvođače iznenadio i razveselio posjet Sv. Nikole koji im je uručio prigodne darove koje su osigurali sponzori.

- Riječima se ne da opisati to šarenilo boja kostima, dekoracija i plesnih izvedbi. Trebalo je biti tamo i doživjeti to - naglasila je predsjednica udruge Jadranka Poljak Rijavec.

- Pastoralni centar nam je i prošle godine bio premali, ali na žalost u Trnovcu ne postoji veći prostor koji bi zadovoljio naše zahtjeve i primio sve naše prijatelje, izlagače i izvođače. Mi djelujemo već pet godina i u tom vremenu stekli smo podosta prijatelja, a sada već tradicionalni Božićni sajam svake je godine sve veći. Veliko hvala svim sponzorima bez kojih organizacija ovog sajma ne bi bila moguća - rekla je predsjednica udruge Eter.