Elizabeta Dvorski, Ivan Čehok i Nevenka Ivek Foto: OB Varaždin

Elizabeta Dvorski i Nevenka Ivek primile nagrade Turističke zajednice Grada Varaždina

VV | 12.1.2021. u 21:02h | Objavljeno u Društvo

Turistička zajednica grada Varaždina deset godina zaredom dodjeljuje nagradu „Čovjek – ključ uspjeha u turizmu“. Po prvi je put dodijeljena i za djelatnike u zdravstvenom sustavu pa su nagrade u utorak, 12. siječnja 2021., primile djelatnice Opće bolnice Varaždin Elizabeta Dvorski, voditeljica Odjela za infektologiju, i Nevenka Ivek, glavna sestra Objedinjenog hitnog bolničkog prijema.

Direktorica turističkog ureda Turističke zajednice grada Varaždina Jelena Toth naglasila je da je 2020. bila prilično izazovna i teška godina.

- Odlučili smo da u takvoj godini, kada smo živote morali promijeniti doslovno preko noći, ali i način rada i poslovanja, na neki način nagradimo ljude koji su u takvim iznimno teškim uvjetima i okolnostima svoj posao radili kvalitetno, poštujući propisane epidemiološke mjere i vodeći brigu o zdravlju i sigurnosti posjetitelja i svih nas u Varaždinu. Stoga smo ove godine odlučili uvesti i dvije nove kategorije: djelatnik u zdravstvenom sustavu i djelatnik u civilnoj zaštiti - rekla je Toth.

Sestra Nevenka Ivek zahvalila je Turističkoj zajednici na prepoznavanju zdravstvenih radnika u promociji turizma, iako je ovo godina specifična i za turizam i za zdravstvo.

- Ono što ja moram i želim reći da ovo nije priznanje meni kao glavnoj sestri hitnog prijema, da je to priznanje svim medicinskim sestrama i tehničarima hitnog prijema koji se od 1.3. pa do današnjeg dana svakodnevno bore s COVID virusom, s tim da nitko od nas nikad nije pitao za radno vrijeme niti za dodatne smjene. Moram reći da se sve radilo na dobrobit naših pacijenata - kazala je Ivek.

- Ovo je čast i hvala na ukazanom povjerenju od svih djelatnika bolnice. U jednu ruku je i sebično primiti jednu takvu nagradu jer ona zaista pripada svom medicinskom i nemedicinskom osoblju. Prošla godina je bila vrlo zahtjevna, izazovna i trebalo je sve to odraditi da bi funkcioniralo kako treba - dodala je dr. Dvorski.

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić, dr. med., naglasio je da su priznanje zaslužili svi djelatnici bolnice.

- Budući da smo mi u Hrvatskoj odmah iza jedine COVID bolnice imali najveći broj hospitaliziranih pacijenata, u jednom trenutku blizu 300, i budući da je više od 50 posto pacijenata koji su liječeni u našoj bolnici bili upravo pacijenti s COVID-19 bolešću, predložili smo Ministarstvu zdravstva priznavanje privremenog statusa COVID-19 bolnice. Zahvaljujući našim djelatnicima uspjeli smo prebroditi taj veliki val. Ovo priznanje dodijeljeno od naše Turističke zajednice samo dodatno potvrđuje ono što znamo, da smo zadnjih nekoliko mjeseci zaista bili COVID bolnica - rekao je Kudelić.

Nagrade „Čovjek – ključ uspjeha u turizmu“ Dvorski i Ivek uručio je gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok.

- Ovime smo dokazali ono što je inače trebalo raditi u Hrvatskoj jer je zdravstvo jako važno za turizam. Bez dobre zdravstvene sigurnosti i zaštite nema ni povećanog broja turističkih dolazaka i noćenja. Svatko se želi osjećati zdravstveno sigurno u zemlji u koju ide. S obzirom na godinu pandemije, Turistička zajednica i Grad su odlučili dodijeliti ovu nagradu i mislim da je stvarno došla u prave ruke, liječnici Dvorski i glavnoj sestri Ivek koje su se nesebično svih ovih devet mjeseci borile protiv korone i za zdravlje naših građana. Čestitam im na tome - izjavio je gradonačelnik Čehok.

Galerija slika