Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin obilježilo 60 godina rada

Napisao/la: Varaždinske vijesti -
Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin obilježilo 60 godina rada Foto: DGIT

U prostorijama hotela Turist u Varaždinu 1. ožujka održana je redovna godišnja Skupština Društva građevinskih inženjera i tehničara (DGIT) Varaždin. Ove je godine uz održavanje Skupštine upriličeno i svečano obilježavanje 60 godina rada i djelovanja Društva pa je i cijela Skupština bila u takvom ozračju.

Uz mnogobrojne članove Društva, Skupštini su prisustvovali i brojni gosti koji su na taj način uveličali ovaj značajan jubilej Društva te odali priznanje za dugogodišnji uspješan rad. Uz predstavnike drugih srodnih društava s kojima DGIT surađuje, među uzvanicima su bili i župan Radimir Čačić, varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, predsjednica Hrvatske komore inženjera građevinarstva Nina Dražin Lovrec, predsjednica Hrvatskog saveza građevinskih inženjera Mirna Amadori, dekan Građevinskog fakulteta u Zagrebu Stjepan Lakušić, zamjenik varaždinskog gradonačelnika Zlatan Avar te mnogi drugi.

Obilježavanje 60. rođendana popraćeno je izdavanjem e-monografije Društva u kojoj su obrađene mnoge teme vezane uz povijest, razvitak i rad društva. Riječ je o interaktivnom rješenju u digitalnom obliku koje sadrži između ostalog sve ranije digitalizirane brošure koje je Društvo izdalo, kao i sve važeće akte društva. Kako ističu iz DGIT-a, izdavanjem ovakve vrste monografije napravljen je iskorak od ustaljenog tiskanja izdanja koji prati sadašnje novo digitalno doba.

Društvo je za sve prisutne pripremilo prigodne poklone s e-monografijom u simpatičnom pakiranju s prepoznatljivim logotipom društva. Za ovu priliku odlukom Skupštine društva dodijeljena su i priznanja i posebna priznanja. Tako su za posebno isticanje, efikasnost i zalaganje u radu društva plakete primili Nada Zadravec, Mirna Amadori, Martina Cesar - Kelemen, Velimir Vujec i Bojan Lukman. Za aktivno sudjelovanje u radu i afirmaciji Društva dodijeljeno je 16 povelja najzaslužnijim članovima Društva. Nakon službenog dijela Skupštine održano je tradicionalno druženje.

- Društvo građevinskih inženjera i tehničara kroz svoje dugogodišnje postojanje i djelovanje danas sa svojih 260 članova predstavlja jednu od najvećih strukovnih udruga na području sjeverozapadne Hrvatske te je jedno od nabolje organiziranih i najaktivnijih Društava s područja graditeljstva u Hrvatskoj. Sa svojom jasno zacrtanom vizijom njegovanja i daljnjeg razvijanja etike graditeljskog poziva Društvo se zalaže za daljnji razvoja inženjerskih i tehničkih disciplina - ističu iz DGIT-a.

- Kroz stalnu međusobnu razmjenu iskustava i mišljenja, te utjecaja na stvaranje javnog, znanstvenog i stručnog mišljenja i stajališta o svim bitnim tehničkim, ekonomskim, proizvodnim i drugim pitanjima u graditeljstvu, Društvo značajno doprinosi unaprjeđenju graditeljske struke te konstantno daje značajan doprinos općem razvoju znanosti. DGIT se kontinuirano bavi davanjem stručnih mišljenja o konkretnim projektima, elaboratima, analizama, razvojnim programima, tehničkoj regulativi, obrazovanju i slično, te je svoj značajan doprinos dalo i prilikom izrade i donošenja posljednjih zakonskih i pod zakonskih akata s područja graditeljstva. Društvo se posebno ponosi stalnom organizacijom stručnih seminara u sklopu cijeloživotnog stručnog usavršavanja koja su certificirana i odobrena od strane HSGI-a, a kojima je do sada sudjelovalo više tisuća polaznika i redovito organizira stručna putovanja u zemlji i inozemstvu - pojasnili su svoj rad iz DGIT-a.

DGIT_Skupstina_2019_-_2.JPG

DGIT_Skupstina_2019_-_3.JPG

DGIT_Skupstina_2019_-_4.JPG

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.