Ivanečkom komunalcu vozila vrijedna 2,3 milijuna kuna

vv | 25.2.2021. u 17:14h | Objavljeno u Našim krajem

Ivanečkom komunalcu Ivkomu d.d. isporučeno je prvo od dvaju suvremenih komunalnih vozila namijenjenih odvojenom prikupljanju otpada. S obzirom na to da je riječ o voznom parku vrijednom ukupno 2,3 milijuna kuna, čija se nabava sufinancira iz EU Kohezijskog fonda, tim je povodom u poslovnom krugu tvrtke održana prigodna svečanost kojoj su nazočili i predsjednik Skupštine Ivkoma d.d. Milorad Batinić, zatim, Željko Horvat, direktor tvrtke Tehnix iz Donjeg Kraljevca koja je isporučila vozilo, predstavnici kolektiva Ivkoma i dr.

novi_auto1-komunalac-240221.jpg

Pozdravljajući okupljene, direktor Ivkoma d.d. Edo Rajh nije skrivao zadovoljstvo što se vozni park ivanečkog komunalca oprema visokokvalitetnim vozilima.

-Ovo vozilo (drugo stiže nešto kasnije) namijenjeno je isključivo prikupljanju već odvojenog otpada. S obzirom na svoje tehničke karakteristike, omogućit će nam kvalitetniji rad na cijelom području našeg poslovanja (svih 6 JLS-ova ivanečkoga kraja). Veći kamion zapremnine 14 m3, omogućit će nam prikupljanje pojedinih vrsta otpada bez prečestog odlaska na pražnjenje kao i prijevoz većih količina otpada do ovlaštenih oporabitelja – poručio je Rajh te ujedno uputio zahvalu napotpori koju je u realizaciji ovog projekta pružila Poslovna zona Ivanec sa svojim Projektnim uredom za EU fondove.

Na uspješnoj realizaciji projekta, koji je na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost putem Ministarstva zaštite okoliša bio kandidiran još u travnju lani, čestitke domaćinima uputio je predsjednik Skupštine M. Batinić.

novi_auto12-komunalac-240221.jpg

   S obzirom na to da Ivkom d.d. godišnje zbrine ukupno 4.500 tona otpada te da zasad u sortiranju otpada prednjači Ivanec (s 33 od 50%, što je granica koju je postavila EU), izrazio je uvjerenje da će novo vozilo pridonijeti povećanju prikupljenih količina sortiranog otpada.

-To se pogotovo odnosi na drugo, manje vozilo (kapaciteta 7,5 m3), s pogonom na sva četiri kotača, koje tek treba biti isporučeno, a koje će Ivkomu omogućiti lakši obilazak te kvalitetno i pravodobno prikupljanje otpada i na teže dostupnim područjima. Grad Ivanec, kao većinski vlasnik Ivkoma, potiče osuvremenjivanje voznog parka vanjskim sredstvima, a i sam je agilan u privlačenju sredstava iz spomenutih izvora, što, među ostalim, potvrđuje i podatak da kandidiramo projekt potpuno novog reciklažnog dvorišta – naglasio je M. Batinić.

   Na licu mjesta je demonstriran način rada vozila koje je po svojim referencama i tehničkim karakteristikama vozilo 21. stoljeća.  Foto: B. Težak