BREZNICA Čačić otvorio prvenstvo u lovačkom i streljačkom trapu i iz osobnog fonda lovcima dao 10.000 kuna Foto: Varaždinska županija

BREZNICA Čačić otvorio prvenstvo u lovačkom i streljačkom trapu i iz osobnog fonda lovcima dao 10.000 kuna

VV | 20.6.2020. u 15:33h | Objavljeno u Društvo

Kao i svake godine u skladu s planom rada Lovačkog saveza Varaždinske županije, a u suradnji s Varaždinskom županijom, održavaju se lovačka natjecanja u gađanju letećih meta-glinenih golubova na razini lovačkih društava kroz županijsku ligu, županijska prvenstva u sportskom i lovačkom trapu, te disciplini lovački parkur.

Tako se i danas na streljani u na prostoru Lovačkog društva Vidra iz Breznice održalo županijsko prvenstvo u lovačkom i streljačkom trapu, a prvenstvo je u prisustvu načelnika Općine Breznica Stjepana Krobota i Općine Breznički Hum Zorana Hegedića te predsjednika Lovačkog saveza Varaždinske županije Ivana Kutnjaka otvorio župan Varaždinske županije Radimir Čačić koji je pohvalio rad lovačkih društava te je naglasio važnost ovakvih okupljanja.

- Ovo je zaista lijepo, predivna priroda, prostor je predivno uređeni i siguran sam da će lovci danas pokazati svoje umijeće, znanje i strast. Hrvatska je poznata lovačka destinacija u cijeloj Europi i ponosim se što Varaždinska županija ima veliki broj lovačkih udruga, ali i lijepih lovišta. S obzirom na to da ne primam plaću, iz svojeg osobnog fonda pomoći ću domaćoj Lovačkoj udruzi s 10.000 kuna za njihove aktivnosti i dodatno opremanje ovog prostora – rekao je župan dok je načelnik Općine Krobot predstavivši župana Čačića kao snagu sjevera istaknuo izrazito dobru suradnju s Varaždinskom županijom.

- Sve što nam je župan obećao je i odradio te mu se ovom prilikom i zahvaljujem. Drago mi je da je danas s nama – rekao je Krobot.

Označeno u