Iva Gerić u društvu trenera ženske reprezentacije Pere Panića ( desno) i klupskog trenera Ignaca Horvata

Članica HK Ludbreg Iva Gerić u Sofiji će pokušati izboriti odlazak na Olimpijske igre

| 7.5.2021. u 09:11h | Objavljeno u Sport

Članica Hrvačkog kluba Ludbreg Iva Gerić doputovala je u glavni grad Bugarske na kvalifikacijski turnir za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju 2021. godine. Turnir se održava od 6. do 9. svibnja u Sofiji, a Gerić će nastupiti u kategoriji do 62 kilograma.

Gerić je nedavno, zajedno s ostalim članicama reprezentacije, odradila pripreme u Poreču u sklopu kojih je ženska reprezentacija Hrvatske pod vodstvom trenera Pere Panića na turniru Trofej Jadrana osvojila ekipno zlato. Nastavak priprema predviđa rad u Ludbregu te odlazak u kamp u Poljsku.

- Gerić je u ciklusu i u dobroj formi, bit će, kao osamnaestogodišnjakinja, među najmlađim sudionicima kvalifikacijskog turnira i nemamo bolesnih ambicija. Njoj će nastup u Bugarskoj prije svega biti skupljanje iskustva, a sve što napravi bit će jako dobro. Očekivanja su pozitivna, idemo pokušati iznenaditi - rekao je trener ženske hrvatske hrvačke reprezentacije Pero Panić, koji zajedno s trenerom HK Ludbreg Ignacom Horvatom boravi u Sofiji u pratnji Ive Gerić.

Inače, po prvi puta u povijesti hrvanja na kvalifikacijama za Olimpijske igre nastupa hrvatska hrvačica.