Advent u Varaždinu: Okrijepa u Medenjaku, heklanje na placu, a na kraju gurmansko-vinski pohod i – Natali Dizdar

Napisao/la: vv / tz grada varaždina -

Poklonici rukotvorina, sladokusci, gurmani i vinoljupci, kojima ne smeta kiša, koja od jutros pada, imaju danas priliku doći na svoje tijekom zanimljivih prijepodnevnih događanja i poslijepodnevnog gurmansko-vinskog pohoda, koji bi trebao biti nova turistička atrakcija Adventa u Varaždinu.  Bit će to  drugo turističko događanje osmišljeno i organizirano kroz EU projekt “Zeleno Želimo” iz programa Interreg Slovenija Hrvatska,  nakon što je u listopadu na varaždinskoj tržnici otvoren prezentacijski prostor „Kultnatura“ u kojem je 15-tak OPG-ova prezentiralo svoje proizvode.

Događanje započinje u 9 sati otvaranjem nove lokacije Udruge Medenjak u Ulici Ljudevita Gaja 15 gdje će se tom prigodom moći probati domaći klipići od pirovog i heljdinog brašna te Medenjakov zimski čaj. Sat kasnije, odnosno od 10 do 12 sati u izložbenom prostoru Kultnatura na varaždinskoj tržnici će članice varaždinskog ogranka humanitarne inicijative  “Knit a square” Croatia održati radionicu heklanih i štrikanih božićnih ukrasa. Za vrijeme  trajanja radionice posjetiteljima će se podijeliti ulaznice, koje će se moći iskoristiti za klizanje na Starom gradu u vremenu od 12 do 17 sati, kada bi kiša trebala pretati padati.

Popodnevni dio programa počet će u 17 sati s gurmansko-vinskim pohodom - novom turističkom atrakcijom, koja ima potencijala postati stalnim dodatkom varaždinskoj adventskoj ponudi. Sudionici gurmansko-vinskog pohoda će prolaziti središtem Varaždina te će im biti predstavljeni kulinarski specijaliteti varaždinskog Adventa, pripremljenih od lokalnih namirnica varaždinskog kraja, koje će moći degustirati, a uz finu domaću hranu degustirat će se i kvalitetno kuhano vino. Prijava na gurmansko vinski pohod je obavezna. Gurmansko-vinski pohod završava u 19 sati na Trgu Kralja Tomislava gdje u 19:30 počinje koncert Natali Dizdar.

-Sve aktivnosti u sklopu ovog događanja su za sudionike besplatne, a njegov je glavni cilj dodatno obogaćivanje kulturno-turističke ponude utemeljeno na registriranoj kulturnoj baštini. Cilj projekta Zeleno želimo je izrada i implementacija novih sadržaja i proizvoda utemeljenih na aktivnom uključivanju baštine u turističku ponudu, veli Dorotea Solomun, pozivajući zainteresirane za gurmansko kulinarski pohod  da se prijavite na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj telefona 091 607 9066 do 12 sati.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.