Započeli treći Dani Josipa Klime u organizaciji Hrvatske glazbene mladeži Varaždin

| 29.2.2020. u 08:00h | Objavljeno u Društvo

Koncertom Tria Eusebius započeli su treći Dani Josipa Klime u organizaciji Hrvatske glazbene mladeži Varaždin, a uz potporu Glazbene škole u Varaždinu i Koncertnog ureda Varaždin.

Od 27. veljače pa do 3. ožujka očekuje nas niz zanimljivih predavanja, seminara i koncerata profesora, učenika kao i gostiju koji sudjeluju u ovom projektu. Dani Josipa Klime održavaju se u čast jednom od najvećih hrvatskih violinista 20. stoljeća, rođenog Varaždinca te su projekt kojim se u svijesti Varaždinaca, ali i nacionalnoj svijesti želi stvoriti mjesto za ime ovog našeg velikog sugrađanina i njegove zasluge.

Trio Eusebius, iznimno je uspješan ansambl mladih glazbenika, studenata Muzičke akademije u Zagrebu - Eva Šulić, violina, Tonka Javorović, violončelo i David Vuković, klavir – koji je krajem prošle godine osvojio dva prestižna natjecanja - Papandopulo u Zagrebu i Ferdo Livadić u Samoboru, a ove je pozvan na niz uglednih festivala u zemlji i inozemstvu, a jučer su imali priliku predstaviti se pred varaždinskom publikom. David Vuković, student je klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Đorđa Stanettija te je bivši učenik Glazbene škole u Varaždinu.

Dani Josipa Klime danas se nastavljaju sa koncertom Andree Nikolić i Nataše Veljković 28. veljače u 19.30 u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu.

Označeno u