Zanimljiv program Trash Film festivala: U Varaždinu počinje trash avantura Foto: VV arhiva; Trash Film Festival

Zanimljiv program Trash Film festivala: U Varaždinu počinje trash avantura

J.M./Varaždinske vijesti | 3.9.2019. u 18:48h | Objavljeno u Društvo

Od srijede do subote, od 4. do 7. rujna, u Varaždinu će biti održan 14. Trash Film festival – festival niskobudžetnih filmova.

I ove su godine organizatori - Udruga Trash, pripremili zanimljiv program u kojem će publika moći uživati u kinu Gaj, dvorištu palače Sermage i kafiću Elephant. Otvorenje ovogodišnjeg TFF-a bit će u Uskoj ulici, u srijedu, 4. rujna, s početkom u 18 sati.

- Nastavljamo s postavljanjem pločica u Uskoj ulici, a nakon pločice posvećene Zvonimiru Ferenčiću na Walk of Fame postavljamo pločicu posvećenu Slavku Brankovu – najavili su organizatori.

Program festivala bit će nastavljen u četvrtak, kada će u Elephantu, s početkom u 18 sati, biti održana debata – Avanturisti, heroji ili antiheroji?.

                                Heroji ili antiheroji?

- Na debati će s kulturno-antropološkog stanovišta o vječitom pitanju jesu li avanturisti na filmu – heroji ili antiheroji, govoriti prof.dr.sc. Tomislav Pletenac, voditelj Trash podružnice u Zagrebu, a nakon toga će 12 ekipa od 19 sati sudjelovati u kvizu koji će i ove godine pripremiti – Mario Kovač, redatelj, DJ i kvizoman – najavio je direktor Festivala Slobodan Runjak.

Zanimljiv će na festivalu biti i glazbeni program, a koncerti će kao i lani biti u dvorištu Galerije starih i novih majstora. U četvrtak je na rasporedu reggae uz gostovanje zagrebačkog benda One Dread, s početkom u 21.30, a za petak su trasheri pripremili funky night. Prvo će s početkom u 21 sat  u dvorištu palače Sermage koncert održati WTFunk iz Zagreba, a zatim će u Elephantu funky atmosferu nastaviti zagrebačka Funk delegacija. Koncertni program u subotu rezerviran je za varaždinske glazbene snage pa će u dvorištu Galerije od 20.30 na pozornici svirati grupa Godfathers i kućni bend festivala – FakinLajsne.

Projekcije filmova bit će u kinu Gaj, od četvrtka do subote, od 16 sati, a u službenu konkurenciju ušla su 52 filma.

                                Gotovo 1.500 filmova

Kako je istaknuo filmski selektor Ante Magaš, na natječaj je ove godine pristiglo gotovo 1.500 filmova iz cijeloga svijeta, javilo se dosta američkih autora, a stiglo je nešto filmskih uradaka i iz Afrike. Magaš je istaknuo i kako je ove godine prijavljeno dosta hrvatskih filmova, no oni nisu ušli u uži izbor utrke za Zlatne motorke.

O dobitnicima Zlatnih motorki i ove će godine odlučivati publika, dok će svoje favorite u borilačkoj, akcijskoj, znanstveno-fantastičnoj i horror kategoriji odabrati stručni žiri kojeg ove godine čine Dubravka Kalinić Lebinec, medijska i filmska pedagoginja te redatelji Predrag Ličina i Damir Mađarić.  Svečano zatvaranje festivala i dodjela Zlatnih motorki, uz poseban trash uradak iz radionice Udruge Trash, bit će u subotu, s početkom u 19.30 u kinu Gaj.

Svi će programi na 14. Trash film festivalu, projekcije filmova, koncerti, debata i kviz, biti besplatni za publiku.

Označeno u