VIDEO: Učenici Glazbene škole u Varaždinu pokazali kako je to kad glazbenu školu pohađaš kod kuće Foto: Glazbena škola Varaždin

VIDEO: Učenici Glazbene škole u Varaždinu pokazali kako je to kad glazbenu školu pohađaš kod kuće

Varaždinske vijesti | 7.5.2020. u 11:27h | Objavljeno u Društvo

Iako online nastava nije novina u srednjoškolskim obrazovnim institucijama, ipak je potpuno oslanjanje na informacijsku i komunikacijsku tehnologiju u provedbi nastave na daljinu svojevrstan izazov prvenstveno za učenike i profesore, ali i za roditelje.

- Glazbene škole u kojima se nastava odvija na, rekli bi smo malo drugačiji način, tu su se našle pred dodatnim izazovom. Kako učenicima zamijeniti individualnu nastavu instrumenta onom preko Zoom-a ili neke druge aplikacije, kako održavati probe orkestra ili zbora? To su bili tek neki od nazovimo ih problema, koji su se našli pred ravnateljima i profesorima glazbenih škola - ističu iz Glazbene škole u Varaždinu.

Učenici koji su bili naviknuti na redovita nastupanja na koncertima i produkcijama, sada su odjednom ostali uskraćeni za taj dio svog umjetničkog izražaja. Ipak, i u uvjetima nastave na daljinu, vrijedni su učenici i nastavnici prepoznali priliku koju pružaju medijski alati te su odlučili pomoću njih pokazati što su kroz ovo vrijeme naučili.

U želji da naučeno podijele s publikom, nastavnici su svojim učenicima odlučili pružiti mogućnost online produkcija, druženja i koncerata. Kako bi se prilagodila novonastalim uvjetima rada, Glazbena škola u Varaždinu svoju je koncertnu djelatnost preselila na YouTube kanal škole, a na njemu ćete zasigurno moći pronaći i snimke svih aktera ovog video uratka.

- Da im sada postavimo pitanje koje se ovih dana često čuje, da li bi se vratili u školske klupe, vjerujemo kako bi svi odmah bili istog mišljenja, jer svima im nedostaju prijatelji, instrumenti i svakodnevno druženje. Ali isto tako, svi su nam oni, od onih najmlađih koji pohađaju predškolske programe pa do maturanata, još jednom pokazali koliko su kreativni i u jednoj potpuno nepoznatoj situaciji, onoj koja ih je na jedno duže razdoblje odvojila od svega na što su ranije bili naučeni. Tako da su za kraj kampanje #ostanidoma odlučili i drugima pokazati kako je to kad odjednom glazbenu školu pohađaš kod kuće - kažu iz Glazbene škole.

Kako bi prikazali da, iako odvojeni, i dalje mogu zajedno muzicirati, predstavili su video razglednicu nastalu u suradnji sa Foto agencijom Sjever, jedan mali uvid u online Glazbenu školu u Varaždinu. Iz varaždinske Glazbene škole nam poručuju kako ćemo uskoro moći ponovno uživati u zvucima glazbe i projektima koje su nam pripremili, a vjerujemo kako nam pripremaju i nešto što će popratiti i novu kampanju #ostanioodgovoran.

Glazbena_skola_u_Varazdinu_06-05-2020_1.jpg

Glazbena_skola_u_Varazdinu_06-05-2020_2.jpg.jpg

Video sadržaj